ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εκτινάχθηκαν τα ενοίκια λόγω Airbnb - Ποιες περιοχές επηρεάστηκαν

Εκτινάχθηκαν τα ενοίκια λόγω Airbnb - Ποιες περιοχές επηρεάστηκαν

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb και HomeAway, έχουν παρασύρει ανοδικά τα ενοίκια, όχι μόνο στις δημοφιλείς συνοικίες, αλλά και στις πέριξ αυτών.

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος τόσο στην πλατεία Αμερικής, όσο και στην πλατεία Αττικής, τα ενοικιαστήρια ξεκινούν από τα τέσσερα ευρώ το τετραγωνικό για να φτάσουν έως και τα επτά ευρώ ανά τ/μ. Ένα μέσο διαμέρισμα, από 70 τ/μ έως 95 τ/μ , 1ου ορόφου, στις επίμαχες συνοικίες μπορεί να μισθώνεται έως και 660 ευρώ το μήνα. Τέτοιες τιμές είχαν να δουν οι ιδιοκτήτες από την προ κρίσης εποχή.


Εξίσου ανοδική είναι η πορεία των μισθωμάτων και στις υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας.

Σύμφωνα με την έρευνα, σπίτια άνω της 15ετίας που πέρυσι προσφέρονταν με ενοίκιο από τα τέσσερα ευρώ ανά τ/μ, τώρα έχουν καπέλο κοντά στα δύο ευρώ ανά τ/μ. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο Βύρωνας, που πέρυσι τα ενοίκια κυμαίνονταν κοντά στα τέσσερα έως έξι ευρώ ανά τ/μ, σήμερα διατίθενται από έξι έως οκτώ ευρώ ανά τ/μ. Το ίδιο ισχύει και για τον Γέρακα.

Σε περίπτωση που οι ενοικιαστές επιθυμούν ένα καινούργιο σπίτι, τότε θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, που για τις παραπάνω περιοχές μπορεί να φτάσει και τα εννέα ευρώ ανά τ/μ.

Τσιμπημένα είναι τα ενοικιαστήρια και στην περιφέρεια σε σύγκριση με το 2018, ωστόσο οι μεσίτες επισημαίνουν ότι παρατηρούνται μεγάλες διακυμάνσεις από περιοχή σε περιοχή.

Ενδεικτικά, ένα νεόδμητο διαμέρισμα στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης, μπορεί να διατεθεί έως και ένδεκα ευρώ ανά τ/μ, όταν για παράδειγμα το ίδιο σπίτι στην Κάτω Τούμπα ή την Καλαμαριά να ενοικιάζεται από έξι ευρώ ανά τ/μ.

Τιμολογιακές διαφορές παρουσιάζονται φυσικά μεταξύ των παλαιών και νέων ακινήτων. Ένα σπίτι 70 τ/μ άνω της δεκαπενταετίας στα Ιωάννινα ή την Κόρινθο μισθώνεται για περίπου 210 ευρώ την μήνα, ενώ για ένα νέο ακίνητο με τα ίδια τετραγωνικά, το κόστος υπολογίζεται στα 350 ευρώ μηνιαίως.

πηγή: Ελεύθερος Τύπος


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video