ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γερνάει επικίνδυνα η Ιαπωνία -Οι 75άρηδες θα φθάσουν το 25% του πληθυσμού

Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει το δημογραφικό πρόβλημα στην Ιαπωνία, με την κοινωνία της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως να γερνάει επικίνδυνα. Εως το 2040, το 25% του ενεργού πληθυσμού θα έχει φθάσει στην ηλικία των 75 ετών, επισημαίνει η ιαπωνική εφημερίδα «Nikkei» σε δημοσίευμά της, επικαλούμενη μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο συνολικός αριθμός των ιαπωνικών νοικοκυριών με άνδρες ή γυναίκες ηλικίας 75 ετών και άνω θα υπερβαίνει τα 32 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των Ιαπώνων ηλικίας 75 ετών ή και παραπάνω και ζουν μόνοι θα ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια, αναφέρει η «Nikkei».

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών τρίτης ηλικίας που ζουν μόνοι τους, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Η κυβέρνηση του Τόκιο «καλωσορίζει» ξένους, χαμηλής εξειδίκευσης εργαζομένους, καθώς η γήρανση του πληθυσμού δημιουργεί ελλείψεις σε εργατικά χέρια. Με την ανεργία μόλις στο 2,3%, κοντά στα χαμηλότερα επίπεα από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό είναι αισθητές σε διαφόρους τομείς, από πολυκαταστήματα μέχρι κατασκευές και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, την επόμενη χρονιά.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video