ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αρκούν 20 λεπτά για να βελτιώσετε την υγεία σας

Αρκούν 20 λεπτά για να βελτιώσετε την υγεία σας

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία σας και να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, είναι να περάσετε χρόνο εκτός σπιτιού.

Έχει αποδειχθεί ότι ο χρόνος που περνάει κάποιος σε χώρους πρασίνου μειώνει το άγχος, την αρτηριακή πίεση και τους παλμούς της καρδιάς, ενώ ευνοεί τη σωματική δραστηριότητα και βελτιώνει τη διάθεση και την ψυχική υγεία. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι οι χώροι πρασίνου συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών.

Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό International Journal of Environmental Health Research, δείχνει ότι ελάχιστος είναι ο χρόνος που απαιτείται για να επωφεληθεί κάποιος από τη φύση. Περνώντας μόλις 20 λεπτά σε ένα πάρκο -ακόμα και αν δεν ασκείστε ενώ βρίσκεστε εκεί- αρκούν για να βελτιώσουν την υγεία σας σύμφωνα με την έρευνα.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές παρακολούθησαν 94 ενήλικες που επισκέφθηκαν ένα από τα τρία αστικά πάρκα που βρίσκονται κοντά στο Μπέρμιγχαμ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Τους έδωσαν συσκευές για τη μέτρηση της σωματικής δραστηριότητας, αλλά δεν τους είπαν τι να κάνουν στο πάρκο ή πόση ώρα να παραμείνουν εκεί. Κάθε άτομο απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή και τη διάθεσή του πριν και μετά την επίσκεψη στο πάρκο.

Η μέση επίσκεψη στο πάρκο διήρκεσε 32 λεπτά και το 30% των ατόμων έκαναν μέτριας έντασης σωματική άσκηση. Το 60% των συμμετεχόντων ένιωσε ευεξία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο πάρκο.

Η σωματική δραστηριότητα δεν ήταν απαραίτητη για την αύξηση της ευεξίας, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, παρόλο που πολλές έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση είναι ωφέλιμη για την ψυχική υγεία, ειδικά όταν γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Για πολλούς συμμετέχοντες, μόνο το γεγονός ότι βρίσκονταν στο χώρο πρασίνου, ήταν αρκετό για να βελτιωθεί η διάθεσή τους, αναφέρει ο Hon Yuen, ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ.

«Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν στο πάρκο και απλώς απολαμβάνουν τη φύση. Η άσκηση δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική», αναφέρει ο Yuen. «Απλώς χαλαρώνουν και μειώνουν το άγχος, και έτσι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι».

Πηγή: time.com


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video