ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μεγάλη αύξηση στη χρηματοδότηση της μελισσοκομίας μετά το 2020 σύμφωνα με την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Θεόδωρο Ζαγοράκη

Ερώτηση με αφορμή την απώλεια του 50% των μελισσιών της Βόρειας Ελλάδας σε πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, κατέθεσε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θόδωρος Ζαγοράκης.
Όπως τόνισε στην παρέμβασή του  «η  ελληνική παραγωγή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αποτελεί την 6η μεγαλύτερη σε ποσότητα στην Ε.Ε., ενώ σχεδόν το 1/10 των μελισσοσμηνών της Ε.Ε. εκτρέφεται στην Ελλάδα, ποσοστό που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μετά την Ισπανία».

Oκ. Ζαγοράκης, ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Αγροτική Ανάπτυξη, κ. Hogan, ότι «οι Έλληνες μελισσοκόμοι αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες, λόγω του κόστους παραγωγής αλλά και του κινδύνου απώλειας των εκμεταλλεύσεών τους λόγω ασθενειών ή καταστροφών».Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι την περίοδο της πυρκαγιάς τα σμήνη εγκαθίστανται κυρίως σε περιοχές όπως η Χαλκιδική και η Θάσος. Για αυτό και υπολογίζεται ότι λόγω της καταστροφής η Ελληνική παραγωγή θα είναι μειωμένη σημαντικά.

Ο αρμόδιος Επίτροπος, κ. Hogan δήλωσε στην απάντησή του ότι «τη διετία 2017-2019 διατίθενται για την παραγωγή και την εμπορία μελισσοκομικών προϊόντων ενισχύσεις ύψους 216 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά χρηματοδοτούνται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό».  Υπογράμμισε δε, ότι «η Επιτροπή έχει ζητήσει αύξηση ύψους 70% από τη νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική για την χρηματοδότηση των μελισσοκόμων μετά το 2020».  Ο Ιρλανδός αξιωματούχος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως τα κράτη μέλη μπορούν υποστηρίξουν ανασύσταση παραγωγής καθώς και αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές, έκτακτες συνθήκες ή δυσμενή κλιματικά φαινόμενα, όπως έχει κάνει και η Ελλάδα στο παρελθόν.

Τέλος, ο Θόδωρος Ζαγοράκης με αφορμή την απάντηση του Επιτρόπου δήλωσε ότι «η μελισσοκομία αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ελληνικής παραγωγής. Το ελληνικό μέλι έχει απίστευτες δυνατότητες εξαγωγής. Τόσο η παραγωγή, όσο και η ενίσχυση της εμπορικής του αξίας, πρέπει να απασχολήσουν άμεσα την πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Η είδηση που μας έδωσε ο Επίτροπος, είναι ότι η Ε.Ε. θα υποστηρίξει πολύ δυναμικά τον κλάδο το επόμενο διάστημα. Οι Έλληνες μελισσοκόμοι μόνο να κερδίσουν έχουν από αυτήν την πολύ θετική εξέλιξη. Οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να στηρίξουν την μελισσοκομία στην Πατρίδα μας». 

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video