ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Πόσο και πώς μπορούν να διαφημίζονται οι υποψήφιοι στα ΜΜΕ

Το πλαίσιο της προβολής των υποψηφίων επικεφαλής συνδυασμών και συμβούλων σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 ορίζει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το επομενο διάστημα θα εκδοθεί σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών µε την οποία καθορίζεται ο τρόπος χρήσης των χώρων για την προεκλογική προβολή των συνδυασµών.
Επισηµαίνεται ότι, εκτός των χώρων αυτών, απαγορεύεται η χρήση (ανάρτηση, επικόλληση κλπ) πάσης φύσεως εκλογικού υλικού. 


Περιορισμοί στην προβολή συνδυασμών και υποψηφίων κατά την προεκλογική περίοδο

Ειδικότερα:
-Για τους δηµοτικούς συνδυασµούς επιτρέπεται η σύσταση ενός (1) εκλογικού κέντρου για κάθε εκλογική περιφέρεια.
-Για τους περιφερειακούς συνδυασµούς επιτρέπεται η σύσταση ενός (1) εκλογικού κέντρου για κάθε εκλογική περιφέρεια µε εξαίρεση την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που επιτρέπεται ένα ανά νοµό.
-Για τους δήµους µε πληθυσµό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων ο ανωτέρω περιορισµός ισχύει για κάθε κοινότητα
-Απαγορεύεται η ανάρτηση ή επικόλληση αεροπανώ, πανώ, αφισών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής, πέραν των χώρων που θα οριστούν για τους σκοπούς αυτού. Ωστόσο, επιτρέπεται η ανάρτηση αφισών, µόνο στους χώρους αυτούς, καθώς και µέσα στο χώρο των εκλογικών κέντρων.
-∆εν επιτρέπεται η χρήση µεγαφωνικών εγκαταστάσεων σε χώρους που γειτνιάζουν µε νοσηλευτικά ιδρύµατα και σχολεία, ενώ οι ώρες λειτουργίας και η κλίµακα έντασης θα καθοριστούν µε κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.
-Απαγορεύεται η διακίνηση κάθε µορφής ένθετων φυλλαδίων µέσω του ύπου καθώς και η διανοµή τους από υπηρεσίες του δηµόσιου και του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα. Ωστόσο, δεν εµποδίζονται οι συνδυασµοί να διακινούν οι ίδιοι το σχετικό υλικό στους χώρους αυτούς ή µέσω ταχυδροµικών αποστολών, διαδικτύου κλπ.
- Δεν επιτρέπεται επίσης η προώθηση προεκλογικού υλικού µέσω του συστήµατος διακίνησης της αλληλογραφίας του ∆ηµοσίου, των Ν.Π.∆.∆., των Ν.Π.Ι.∆. του δηµόσιου τοµέα, των Ν.Π.∆.∆. των Ο.Τ.Α και των επιχειρήσεών τους.
-Την παραµονή και την ηµέρα των εκλογών, απαγορεύονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις, η πραγµατοποίηση οµιλιών, η χρήση κάθε µέσου διαφήµισης (π.χ αφίσες, έντυπο υλικό), ραδιοτηλεοπτικής προβολής και προβολής στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, τίθενται απαγορεύσεις κατά την προεκλογική προβολή για τους υποψήφιους περιφερειακούς και δηµοτικούς συµβούλους.

Ειδικότερα:
•Απαγορεύεται η λειτουργία εκλογικών κέντρων από υποψηφίους ή από τρίτους χάριν αυτών.
•Απαγορεύεται η λειτουργία εντευκτηρίων και εκλογικών γραφείων από υποψηφίους ή από τρίτους χάριν αυτών.
•Για τους ανωτέρω αναφερόµενους υποψηφίους, δεν επιτρέπεται επίσης η παραχώρηση της χρήσης ή µίσθωση υπαίθριων ή στεγαζόµενων χώρων, από και προς τρίτους, για τη λειτουργία εκλογικών κέντρων,
εκλογικών γραφείων και εντευκτηρίων κάθε µορφής.
•Απαγορεύεται η ανάρτηση αφισών, γιγαντοαφισών, πανώ, αεροπανώ, φωτογραφιών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής σε εξωτερικούς δηµόσιους ή ιδιωτικούς χώρους και σε αυτοκινούµενα µέσα.
•Απαγορεύεται η εγκατάσταση πρόσκαιρων κατασκευών οποιασδήποτε µορφής.
•Επίσης απαγορεύεται η χρήση χρωστικών ουσιών και η αναγραφή συνθηµάτων σε οιονδήποτε εξωτερικό χώρο.
•Οι ανωτέρω περιορισµοί που αναφέρονται στη διακίνηση φυλλαδίων και λοιπού προεκλογικού υλικού από τους συνδυασµούς, ισχύουν και για τους υποψηφίους.
•Απαγορεύεται η διακίνηση κάθε µορφής ένθετων φυλλαδίων µέσω του τύπου, καθώς και η διανοµή τους από τις υπηρεσίες του δηµόσιου και του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα. Οι υποψήφιοι µπορούν όµως να διακινούν το σχετικό υλικό προβολής τους δια χειρός στους ανωτέρω χώρους ή σε άλλους χώρους ή µέσω ταχυδροµικών αποστολών, διαδικτύου κλπ.
•∆εν επιτρέπεται επίσης η προώθηση προεκλογικού υλικού µέσω του συστήµατος διακίνησης της αλληλογραφίας του ∆ηµοσίου, των Ν.Π.∆.∆., των Ν.Π.Ι.∆. του δηµόσιου τοµέα, των Ν.Π.∆.∆. των Ο.Τ.Α και των επιχειρήσεών τους.

Προβολή και εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο
Η προεκλογική περίοδος για την προβολή και τις εµφανίσεις των επικεφαλής των συνδυασµών, των υποψήφιων περιφερειακών και δηµοτικών συµβούλων στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, προσδιορίζεται στις τριάντα (30) ηµέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.
Με τον όρο «εµφανίσεις» νοούνται οι συνεντεύξεις, η συµµετοχή σε κάθε είδους εκποµπές όπως π.χ. πάνελ διαλόγου, δελτία ειδήσεων, ψυχαγωγικά προγράµµατα, η κάλυψη της προεκλογικής τους δραστηριότητας σε περίπτωση υποβολής σχετικού αιτήµατος κ.λπ.
Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω περιόδου, ισχύουν οι ακόλουθοι περιορισµοί για τα ανωτέρω πρόσωπα:

1. Απαγορεύεται η άµεση ή έµµεση παρουσίαση εκποµπών που µεταδίδονται από δηµόσια και ιδιωτικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ ελεύθερης λήψης και από το διαδίκτυο.
2. Οι εµφανίσεις τους σε κάθε είδους εκποµπές των δηµόσιων και ιδιωτικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ ελεύθερης λήψης, σε φορείς παροχής κάθε µορφής συνδροµητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών καθώς και στο διαδίκτυο, καθορίζονται
ως εξής:
-2 φορές σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ εθνικής εµβέλειας
-1 φορά σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ τοπικής ή περιφερειακής εµβέλειας
-1 φορά σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες
-Σε περίπτωση τυχόν εκτάκτων και απρόβλεπτων γεγονότων, δεν λογίζονται ως εµφανίσεις οι σχετικές δηλώσεις και η ενηµέρωση που παρέχεται από τα αιρετά µονοπρόσωπα όργανα της Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο άσκησης των αρµοδιοτήτωντους.

Εξαίρεση από την ανωτέρω ρύθµιση που προβλέπει τον αριθµό των εµφανίσεων, αποτελεί η δυνατότητα των επικεφαλής των συνδυασµών να συµµετέχουν χωρίς περιορισµό σε εκποµπές µε οργανωµένες συζητήσεις εφόσον: 

α) Μέχρι την ανακήρυξη των συνδυασµών από το αρµόδιο πρωτοδικείο, έχει διασφαλιστεί η συµµετοχή τουλάχιστον 3 ακόµη συνυποψήφιών τους στις συζητήσεις αυτές και
β) Μετά την ανακήρυξη, η ανωτέρω προϋπόθεση καταλαµβάνει τα 2/3 των ανακηρυχθέντων.
γ) Σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής, µετέχουν υποχρεωτικά οι επικεφαλής και των δύο συνδυασµών.

Σηµειώνεται ότι για τις εµφανίσεις των υποψηφίων, απαγορεύεται η καταβολή εκλογικής δαπάνης ανεξαρτήτως ποσού προς τα Μ.Μ.Ε. και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και οποιοδήποτε άλλο οικονοµικό αντάλλαγµα. Τυχόν αποδεδειγµένη πραγµατοποίηση των ανωτέρω, επιφέρει την έκπτωση από το αξίωµα του υποψηφίου και ποινή φυλάκισης για τους ιδιοκτήτες ή νόµιµους εκπροσώπους των αντίστοιχων µέσων.

Οι κκ. Συντονιστές των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων παρακαλούνται για την κοινοποίηση της παρούσας στις Επιτροπές Ελέγχου ∆απανών και Εκλογικών Παραβάσεων της περιφέρειάς τους και την ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του φορέα τους.
Οι κκ. ∆ήµαρχοι και Περιφερειάρχες παρακαλούνται για την κοινοποίηση της παρούσας στα δηµοτικά και περιφερειακά συµβούλια ώστε να ενηµερωθούν για το περιεχόµενό της, καθώς και για την ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του φορέα τους.
Όλοι οι ανωτέρω παρακαλούνται να φροντίσουν για την ευρεία δηµοσιότητα του θεσµικού πλαισίου, κάνοντας χρήση κάθε πρόσφορου µέσου, καθώς και για την παροχή σχετικής πληροφόρησης προς κάθε ενδιαφερόµενο πολίτη και υποψήφιο.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video