ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Την αναβάθμιση της Πληροφορικής στην εκπαίδευση, την ανάδειξη της καινοτομίας και την ανταλλαγή ιδεών προγραμματίζει και υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τη διαδικασία εκσυγχρονισμού των σχολικών ψηφιακών υποδομών, τονίζει ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, σε γραπτό χαιρετισμό του προς στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που άρχισε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας - ΝΟΗΣΙΣ.

Οι μαθητές - εισηγητές παρουσιάζουν πρωτοποριακές εργασίες που σχεδίασαν και υλοποίησαν, αναδεικνύοντας τη μαθητική εφευρετικότητα και φαντασία, υπογραμμίζει ο κ. Γαβρόγλου στον χαιρετισμό του, που αναγνώστηκε στην έναρξη του συνεδρίου, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από την πλευρά του επικροτεί, ενθαρρύνει και ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, όπως το κάνει σταθερά αγκαλιάζοντας κάθε πρωτοβουλία που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία σας θα έχετε πάντα την αμέριστη στήριξή μας, διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι η συνεργασία με τον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας NΟΗΣΙΣ αντανακλά και εγγυάται το υψηλό επίπεδο του Συνεδρίου.
Για έναν πρωτοποριακό και σταθερό θεσμό, που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να ξεδιπλώσουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους πάνω σε ζητήματα νέων εφαρμογών, αυτοματισμών, αλλά και πολυάριθμων καινοτόμων προγραμμάτων, κάνει λόγο στον δικό της -γραπτό επίσης- χαιρετισμό, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
«Με τον τρόπο αυτό σας δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο να εκφράσετε την εφευρετικότητα και δημιουργικότητά σας, αλλά και να προσφέρετε πολύτιμες λύσεις ψηφιοποιώντας το νέο σχολείο», τονίζει η κ. Χατζηγεωργίου.

«Προς αυτή την κατεύθυνση -σημειώνει- συνηγορούν και οι πολλές πρωτοποριακές προτάσεις σας στο επίπεδο της καθημερινής εκπαιδευτικής λειτουργίας. Πέρα όμως από τα στενά εκπαιδευτικά πλαίσια και στους τομείς του πολιτισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος, τις εφαρμογές στην κινητική τηλεφωνία, στη ρομποτική, στη διαστημική, το Συνέδριο έχει να επιδείξει μία ποικιλία προτάσεων επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη σας θέληση, αλλά και την αγάπη σας στην επιστήμη της Πληροφορικής».

«Το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) στέκεται πάντα κοντά σε δράσεις που προάγουν την εκπαιδευτική διαδραστικότητα, προσφέροντας στο μέτρο του εφικτού κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή. Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε την υλοποίηση του έργου Ενίσχυση της Εκπαιδευτικής Υποδομής σε σχολικές μονάδες της Μακεδονίας και της Θράκης προσφέροντας επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, καθώς και βιντεοπροβολείς σε σχολεία όλων των βαθμίδων και αντίστοιχες πρωτοβουλίες όπως η σημερινή τίθενται υπό την αιγίδα μας», επισημαίνει στον χαιρετισμό της η υφυπουργός.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video