ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας - Ανακοίνωση Όλοι στη συγκέντρωση 10 Απριλίου 7:00μμ στην Πλατεία Δημαρχείου.

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας

Ανακοίνωση
Μάρτης, 2019
Όλοι στη συγκέντρωση 10 Απριλίου……………………… 7:00μμ στην Πλατεία Δημαρχείου.

Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι
Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες υγείας είναι τεράστιες.
Οι τραγικές αυτές ελλείψεις σε νοσοκομείο – ΙΚΑ – Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία καθιστούν ανήμπορη τη λειτουργία τους. Δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των 66.500 κατοίκων του δήμου.

Για την γιατρειά μας βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Φτάνει πια! Δεν έχουμε δεν μπορούμε να πληρώνουμε!
Αιτία αυτού του κακού είναι η μειωμένη χρηματοδότηση. Τα μέτρα που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες στην υγεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση υπηρετούν τη συνεχόμενη δραματική περικοπή των κρατικών δαπανών προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι για τη χρηματοδότηση – στήριξη της επιχειρηματικής δράσης σε υγεία και φάρμακο. Για αυτό ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και στην περιοχή μας ιδιωτικές κλινικές, εξεταστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης κλπ, που ξεπαραδιάζουν ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.
Η υγεία, το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα. Όποιος δεν έχει λεφτά, πεθαίνει. Χρυσοπληρώνουμε για την υγεία μας, την ίδια στιγμή που μειώθηκαν συντάξεις, μισθοί, μειώθηκε το εισόδημα της αγροτιάς και των μικρών επαγγελματιών. Παράλληλα αυξήθηκαν οι κρατήσεις για την υγεία, ενώ εξαιρέθηκαν εξετάσεις που παλιότερα κάλυπταν τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
Υπολειτουργούν κλινικές, υποβαθμίστηκαν οι μονάδες υγείας, η αναμονή για ραντεβού σε αρκετές κλινικές ξεπερνά και τους δύο μήνες. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για πρόληψη και επαγγελματικές ασθένειες. Η εντατικοποίηση της εργασίας γιατρών και προσωπικού αντικειμενικά δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην ασφαλή διάγνωση και θεραπεία. Μετράμε ασθενείς που μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο χωρίς ασφάλεια λόγω ελλείψεων ασθενοφόρων. Ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα υπερήλικες, άτομα με ειδικές ανάγκες και κάτοικοι απομακρυσμένων χωριών.
Η άσχημη κατάσταση στην περιοχή μας δεν αποτελεί εξαίρεση.
Δεν φτάνει μόνο η αγανάκτηση. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για αναμονή και αυταπάτες. Η υπεράσπιση της λαϊκής υγείας και η απάντηση στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ κεφαλαίου βρίσκεται στη δύναμη του οργανωμένου ταξικού κινήματος.
Οι καθησυχαστικές δηλώσεις κυβέρνησης και τοπικών παραγόντων που έχουν τεράστια ευθύνη, έχουν στόχο να κάμψουν την αγωνιστικότητα μας, να κάνουν το μαύρο - άσπρο.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Είναι αδίστακτοι, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού, την υγεία των παιδιών μας για να εξασφαλίσουν τα δισεκατομμύρια επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, τα δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ.
Διεκδικούμε:
* Μαζικές προσλήψεις για τη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό για να μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού
* Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.
Παίρνουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video