ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η ανάδειξη της σημασίας των διαβαλκανικών υποδομών και δικτύων στόχος του 1ου Βαλκανικού Φόρουμ

Η ανάδειξη της σημασίας των διαβαλκανικών υποδομών και δικτύων στόχος του 1ου Βαλκανικού Φόρουμ

Η ανάδειξη της σημασίας των διαβαλκανικών υποδομών και δικτύων ως μοχλών προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στα Βαλκάνια είναι ο στόχος του 1ου Βαλκανικού Φόρουμ, που διοργανώνει το υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), στις 5 και 6 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. 

Αυτό ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υφυπουργός Εσωτερικών, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, επισημαίνοντας ότι το φόρουμ "θα αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών για την προώθηση της συνεργασίας των βαλκανικών κρατών".

         Κεντρικές επιδιώξεις του φόρουμ, όπως τις προσδιόρισε η υφυπουργός, είναι:

   -η αξιολόγηση του υφιστάμενου επιπέδου των επιχειρηματικών, μεταφορικών, βιομηχανικών, τεχνολογικών και ενεργειακών υποδομών και δικτύων σε επίπεδο Βαλκανικής,

   - η καταγραφή συγκεκριμένων αναγκών και ελλείψεων,

   -η συζήτηση και διεύρυνση των αναγκαίων υποδομών και δικτύων που θα πρέπει να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα,

   - η εξεύρεση δυνητικών χρηματοδοτικών σχημάτων,

   - η αξιολόγηση των χωρικών επιπτώσεων των προτεινόμενων υποδομών και δικτύων στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας,

   - η συζήτηση για την εξεύρεση μηχανισμών κινητοποίησης και αξιοποίησης του επιχειρηματικού και τεχνολογικού δυναμικού στην ωρίμανση και υλοποίηση των υπό σχεδίαση υποδομών και δικτύων και

   -η προώθηση επιχειρηματικών δικτυώσεων και συνεργειών σε βαλκανικό επίπεδο.

         Στο φόρουμ θα συμμετέχουν 12 υπουργοί, εκπρόσωποι οικονομικών και τεχνικών επιμελητηρίων, ερευνητικών φορέων, επενδυτικών ομίλων, πανεπιστημίων, οργανισμών λιμένων και αεροδρομίων από έξι χώρες της Βαλκανικής (την Ελλάδα, την Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Ρουμανία και την Αλβανία).

         Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος θα αναφερθεί στη βαλκανική συνεργασία και συνανάπτυξη. Θα μιλήσουν επίσης δώδεκα υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης. Θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της Παρευξείνιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

   Προς ίδρυση αναπτυξιακού φορέα, που θα συντονίζει τις πρωτοβουλίες διαβαλκανικού χαρακτήρα

         Η κ. Χατζηγεωργίου διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης του φόρουμ, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία μιας σειράς άλλων παραγόντων, επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο της πέμπτης τετραμερούς συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας αποφασίστηκε η ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας μέσα από την ίδρυση και τη λειτουργία ενός ειδικού αναπτυξιακού φορέα που θα συντονίζει σχετικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες διαβαλκανικού χαρακτήρα.

         Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η υφυπουργός Εσωτερικών τοποθέτησε χρονικά τη δημιουργία του ειδικού φορέα εντός του 2019. "Πιστεύω ότι μετά τον Οκτώβριο του 2019 θα είμαστε στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας και θα έχουμε τις δυνατότητες να το πάμε παραπέρα" είπε.

         Εκτίμησε παράλληλα ότι η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών θα οδηγήσει νομοτελειακά στην προώθηση πολλαπλών οικονομικών και επιχειρηματικών συνεργασιών, ενώ μίλησε και για άλλα έργα διαβαλκανικού χαρακτήρα, όπως η σύνδεση των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας με τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και του Δούναβη, η σιδηροδρομική Εγνατία, ο βαλκανικός κλάδος του αγωγού East Med και ο ΤΑP.

         Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια ανέφερε ότι μαζί του θα βρεθούν εκατό επιχειρηματίες, ενώ για όσους αρνήθηκαν να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό τόνισε: "ο καθένας έτσι κι αλλιώς κρίνεται από τη στάση που κρατά στη θέση που κατέχει και αν τα λόγια και τα έργα του συνάδουν μεταξύ τους. Άρα θα έλεγα για τον κ. Ζορπίδη ότι (...) ο τρόπος με τον οποίο δρα από τον ρόλο που κατέχει στον φορέα είναι εντελώς κομματικός". Σχετικά, τέλος, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων είπε: "ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων κάλεσε σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη, αν δεν κάνω λάθος. Άρα, κρίνεται ο καθένας".


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video