ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Να φάμε ή όχι το χθεσινό φαγητό;

Πριν πετάξετε τα χθεσινά μακαρόνια και το τυρί που έγινε πέτρα στο ψυγείο διαβάστε γιατί μπορείτε να τα φάτε χωρίς φόβο

Μη  σας τρομάζουν τα φαγητά που περίσσεψαν από χθες. Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα περισσεύματα δεν θα μας βλάψουν, τουναντίον μπορεί και να μας ωφελήσουν. Προτού πετάξετε στον κάδο το ρύζι ή τα μακαρόνια που περίσσεψαν από την προηγούμενη μέρα, ενημερωθείτε για τα πιθανά οφέλη από την κατανάλωση του φαγητού που περίσσεψε.

Το χθεσινό ρύζι. Οι ειδικοί εξηγούν ότι το φρεσκομαγειρεμένο λευκό ρύζι περιέχει κατά κύριο λόγο απλούς υδατάνθρακες (σάκχαρα) που έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν γρήγορα το σάκχαρο του αίματος. Όταν όμως βάλουμε το ρύζι στο ψυγείο τότε η μορφή των υδατανθράκων του υφίστανται μια αλλαγή και προσομοιάζει στους σύνθετους υδατάνθρακες. «Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ρύζι που βγάλαμε από το ψυγείο μετά από δώδεκα ώρες στη συντήρηση περιέχει περισσότερους σύνθετους υδατάνθρακες που το καθιστούν λιγότερο εύπεπτο και μειώνουν το θερμιδικό φορτίο έως και κατά 60%» υποστηρίζει η διατροφολόγος Δρ. Sam Christie επισημαίνοντας ωστόσο ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να τεκμηριωθεί αυτή η παρατήρηση. Πάντως έχουν ήδη γίνει σχετικά πειράματα από το Κολλέγιο Χημικών Επιστημών στην Σρι Λάνκα με 38 διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού που μετά το μαγείρεμα μπήκαν στην συντήρηση του ψυγείου για δώδεκα ώρες και διαπιστώθηκε ότι αυξήθηκε η περιεκτικότητά τους σε σύνθετους υδατάνθρακες.

Το κίτρινο τυρί που ξέμεινε. Εάν στο ψυγείο σας υπάρχει κίτρινο τυρί όπως π.χ. παρμεζάνα ξεχασμένη μεν, αλλά σημάδια μούχλας ή δυσάρεστη μυρωδιά, τότε μην φοβηθείτε να το φάτε. Εάν μάλιστα ταλαιπωρείστε από δυσανεξία στη λακτόζη λάβετε υπόψη σας ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί τόσο λιγότερη λακτόζη περιέχει – ένα παλαιωμένο κίτρινο τυρί περιέχει μόλις 2% λακτόζη. Μια παρμεζάνα σκληρή σαν πέτρα π.χ. μετά από ζύμωση 8 μηνών έχει λιγότερη λακτόζη από μια πιο νέα και πιο μαλακή παρμεζάνα.

Περίσσεψαν μακαρόνια; Μπορείτε να τα φάτε χωρίς φόβο είτε είναι κρύα είτε, ακόμη καλύτερα, είναι ξαναζεσταμένα. Μάλιστα έχει γίνει και σχετικό πείραμα από το Πανεπιστήμιου του Surrey όπου δόθηκαν στους συμμετέχοντες χθεσινά μακαρόνια τα οποία οι μισοί έφαγαν κρύα και οι άλλοι μισοί ξαναζεσταμένα. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα κρύα ζυμαρικά αύξησαν λιγότερο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα των συμμετεχόντων από τα πρόσφατα βρασμένα μακαρόνια. Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα ήταν η διαπίστωση ότι τα ζυμαρικά που είχαν κρυώσει και στη συνέχεια ξαναζεσταθεί επηρέασαν ακόμα λιγότερο τις τιμές του σακχάρου.

Έμειναν πατάτες; Οι βραστές πατάτες που έμειναν από χθες μπορούν να γίνουν μια κρύα πατατοσαλάτα με κρεμμύδι, πιπεριές και ντομάτα. Μάλιστα βρετανική έρευνα έδειξε ότι η περιεκτικότητα μιας ζεστής βραστής πατάτας σε άπεπτες ίνες από 7% έφτανε στο 13% όταν ήταν κρύα.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video