ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΗΠΑ: Η αιολική παραγωγή ενέργειας πενταπλασιάστηκε από το 2008

ΗΠΑ: Η αιολική παραγωγή ενέργειας πενταπλασιάστηκε από το 2008

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), η παραγωγή αιολικής ενέργειας συνεχίζει τη σταθερή της ανάπτυξη, και μάλιστα αν συνεχίσει τον τρέχοντα ρυθμό (8,1% το 2018), αναμένεται να καλύψει το χάσμα με την υδροηλεκτρική ενέργεια μέσα το 2019 ή στις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της υπηρεσίας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αύξησαν την ηλεκτρική τους παραγωγή κατά 4,46% και αντιπροσώπευαν το 17,64% του μείγματος των ΗΠΑ το 2018. Οι μη υδροηλεκτρικές ανανεώσιμες πηγές αυξήθηκαν κατά 9,83%, με τη γεωθερμική ενέργεια να σημειώνει αύξηση κατά 5%, την αιολική κατά 8,1%, και την ηλιακή κατά 24,4%. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη.

Ωστόσο, τα κέρδη αυτά αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τη μείωση κατά 2,9% της παραγωγής από υδροηλεκτρική ενέργεια, σε σχέση με το 2017. Επιπλέον, η συνολική παραγωγή από όλες τις πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας και των ορυκτών καυσίμων, ιδίως του φυσικού αερίου, αυξήθηκε κατά 3,67%. Συνεπώς, το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξήθηκε ελάχιστα από το 17,51% του 2017.

Τα στοιχεία αυτά κρύβουν όμως τη δραματική αύξηση της παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας την τελευταία δεκαετία. Η παραγωγή ηλεκτρισμού από τον άνεμο ήταν πενταπλάσια σε σχέση με το 2008, ενώ η παραγωγή από ηλιακή ενέργεια αυξήθηκε κατά περισσότερο από 100 φορές σε σχέση με τα στοιχεία της EIA μια δεκαετία νωρίτερα. Εν τω μεταξύ, η γεωθερμική ενέργεια, η υδροηλεκτρική ενέργεια και η βιομάζα έχουν αυξήσει την παραγωγή τους κατά λίγο περισσότερο από 1% κατά μέσο όρο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο άνεμος βρίσκεται τώρα μόλις 6% πίσω από την υδροηλεκτρική ενέργεια. Εάν η παραγωγή αιολικής ενέργειας συνεχίσει τον τρέχοντα ρυθμό ανάπτυξής της πιθανότατα θα κλείσει το χάσμα με υδροηλεκτρική ενέργεια πριν τις αρχές του 2020 και θα γίνει η κορυφαία ανανεώσιμη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ.

Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να εκατονταπλασιάστηκε από το 2008, αλλά τα στοιχεία της ΕΙΑ αποκαλύπτουν ότι καλύπτει μόλις το 2,29% της ζήτησης. Αν διατηρήσει το ρυθμό ανάπτυξης που παρουσίασε το 2018, θα μπορούσε να τριπλασιάσει την παραγωγή της και να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 7% της ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ μέσα σε πέντε χρόνια.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video