ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Χαστούκι» από την Κομισιόν στην Αθήνα: Μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ.

«Χαστούκι» από την Κομισιόν στην Αθήνα: Μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ.

Κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για καθυστερήσεις και ελλιπή εφαρμογή των συμφωνηθέντων

Κίτρινη κάρτα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων SMP και ANFAs ύψους 1 δισ. Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης της ενισχυμένης μεταμνημονιακής επιτήρησης διαπίστωσε πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για εκταμίευση της δόσης.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβγαλε δύο εκθέσεις. Η μια αφορά το Ευρωπαϊκό εξάμηνο, δηλαδή τις εκθέσεις προόδου των Ευρωπαϊκών οικονομιών, όπου καταγράφονται οι οικονομικές ανισορροπίες και η δεύτερη αφορά την ενισχυμένη μεταμνημονιακή επιτήρηση της Ελλάδας.

 

Στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου η Επιτροπή διαπιστώνει “μεγάλες ανισορροπίες” που σχετίζονται βεβαίως με το τεράστιο χρέος, τα πολύ υψηλά κόκκινα δάνεια, την υψηλή (αν και μειώνεται) ανεργία και τις χαμηλές προοπτικές για ανάπτυξη. Η Ελλάδα, σημειώνει, έχει κάνει μεν μεγάλες βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια, παρόλα αυτά η επενδυτική της κλίμακα παγκοσμίως είναι αρνητικότατη και διαρκώς δυσχεραίνει. Η έκθεση βρίσκει επίσης ασθενική ανάπτυξη και αρνητικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (περισσότερες εξαγωγές από ότι εξαγωγές).

Η έκθεση σημειώνει πως το χρέος της Ελλάδας είναι μεν τεράστιο, βρίσκεται όμως στη κατοχή θεσμικών επενδυτών (κράτη μέλη και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) συνεπώς το κόστος αποπληρωμής του παραμένει χαμηλό. Παράλληλα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ελλάδας εξαιτίας των πολυάριθμων κόκκινων δανείων και της χαμηλής κερδοφορίας των τραπεζών. Αυτό σημαίνει πως δεν ανακάμπτουν οι επενδύσεις και δεν αυξάνεται ο ρυθμός δανειοδότησης.

Στα θετικά η έκθεση διαπιστώνει πως το ιδιωτικό χρέος μειώνεται και τα προγράμματα στήριξης (της ΕΕ) στην Ελλάδα στοχεύουν στην συνέχεια και την επέκταση των μεταρρυθμίσεων για την διόρθωση δομικών προβλημάτων της Ελληνικής οικονομίας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video