ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Φιλάρετος: «Δεν υπάρχει ''νέα Εκκλησία''! Ο Τόμος δόθηκε στο ''Πατριαρχείο του Κιέβου''»

Φιλάρετος: «Δεν υπάρχει ''νέα Εκκλησία''! Ο Τόμος δόθηκε στο ''Πατριαρχείο του Κιέβου''»

Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα, Τετάρττη 23 Ιανουαρίου ηχητικό στο οποίο ο επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος Ντενισένκο, δίνει οδηγίες στους συνεργάτες του για το πώς πρέπει να μεταβιβάζονται οι πληροφορίες στα ΜΜΕ σχετικά με την «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» και το «Πατριαρχείο Κιέβου».

Η «Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων» έχει στη διάθεσή την ηχογραφημένη ομιλία του Φιλαρέτου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο επίτιμος "Πατριάρχης" δίνει εντολή στους συνομιλητές του για την «σωστή» κάλυψη πληροφοριών από την ουκρανική θρησκευτική σφαίρα.

Στο ηχητικό μπορεί να ακούσει κανείς τον επικεφαλής του «Πατριαρχείου Κιέβου» να δηλώνει ότι ο Τόμος δεν είχε δοθεί στην νέα «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», αλλά συγκεκριμένα στο «Πατριαρχείο Κιέβου».

«Οι λεγόμενοι "θεολόγοι" άρχισαν να λένε ότι δημιουργήθηκε η νέα Εκκλησία» – λέει ειρωνικά ο Φιλάρετος. – «Ποια "νέα Εκκλησία"; Η Εκκλησία δεν είναι νέα, αλλά Εκκλησία που υπάρχει εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φιλάρετος.

Επίσης ο επίτιμος Πατριάρχης προσθέτει: «Και αν δεν υπήρχε αυτή η Εκκλησία του Πατριαρχείου Κιέβου, τότε ποιος θα έπαιρνε τον Τόμο; Αυτοί οι δύο επίσκοποι της Μόσχας χωρίς ενορίες; Ή αυτή η Αυτοκέφαλη Εκκλησία, η οποία έχει 500 ενορίες; Είναι σαφές ότι έδωσαν τον Τόμο στο Πατριαρχείο του Κιέβου! Επομένως, δεν είναι μια νέα Εκκλησία. Επομένως, αυτή η ορολογία, ότι πρόκειται για μια νέα Εκκλησία, πρέπει να αποφεύγεται και να μην χρησιμοποιείται».

Απευθυνόμενος στον επικεφαλής του εκδοτικού τμήματος του «Πατριαρχείου του Κιέβου» ο Φιλάρετος δίνει τις ακόλουθες οδηγίες: «Να ξεριζωθεί αυτή η ονομασία – η "Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας" – αυτό δεν είναι το όνομά μας. Εμείς είμαστε η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Όπως και οι άλλες: η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η Σερβική κλπ. "Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία" σημαίνει ότι αυτή δεν είναι η κυρίαρχη Εκκλησία, αλλά μόνο μία από τις Εκκλησίες στην Ουκρανία ... Ενώ εμείς είμαστε η κυρίαρχη Εκκλησία στην Ουκρανία».

Ο Φιλάρετος απευθύνθηκε επίσης και προς τον υπεύθυνο της επίσημης ιστοσελίδας του «Πατριαρχείου του Κιέβου», ώστε οι πληροφορίες σχετικά με τη νέα Εκκλησία να διαδίδονται κατά το «σωστό» τρόπο: «Πάτερ Μιχαήλ, εσείς εργάζεστε εκεί, γράφετε στο Διαδίκτυο. Λοιπόν, πρέπει στις δικές μας πηγές πληροφοριών να μην υπάρχει αυτή η "Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ουκρανίας". Πρέπει να αναφέρετε η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, και όχι η "Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας".

Οι δηλώσεις αυτές χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, διότι ο νέος Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, θεωρεί τον επίτιμο "Πατριάρχη" Φιλάρετο πνευματικό πατέρα της Εκκλησίας του.

Romfea.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video