ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επιστροφές φόρου και ΦΠΑ με διαδικασίες fast track - Όλες οι λεπτομέρειες

Επιστροφές φόρου και ΦΠΑ με διαδικασίες fast track - Όλες οι λεπτομέρειες

Επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ έως 10.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με διαδικασίες fast track ετοιμάζει η ΑΑΔΕ. Μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης ανοίγει ο δρόμος για να "τρέξει" αμέσως η νέα διαδικασία.

Το μέτρο που αναμένεται να δώσει ανάσα ρευστότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες προβλέπει την άμεση επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ για αιτήματα που δεν ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ.

Αφορά σε εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί διορθωτικός προσδιορισμός φόρου.

Στην περίπτωση που εκκρεμεί έλεγχος για περισσότερα του ενός αιτήματα ανά δικαιούχο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό που ζητεί για επιστροφή να μην ξεπερνά τα 10.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ έχει ενεργοποιήσει αυτόματες διαδικασίες για την επιστροφή ΦΠΑ. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση είναι διαθέσιμη η έκδοση εφαρμογής για υποβολή πιστωτικών δηλώσεων ΦΠΑ μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να αιτούνται αυτόματα επιστροφή ΦΠΑ. Η εφαρμογή αφορά σε φορολογικές περιόδους από 1η Μαρτίου 2018 και εφεξής εφόσον ο φορολογούμενος έχει προχωρήσει αθροιστικά στις εξής ενέργειες:

Έχει συμπληρώσει τον κωδικό 503 (αιτούμενο ποσό για επιστροφή)
Έχει επιλέξει τις αιτίες 1-5 του κωδικού 507
Έχει συμπληρώσει τον αριθμό λογαριασμού IBAN στη συγκεκριμένη δήλωση
Η διαδικασία αυτή αφορά την αρχική ή και την πρώτη τροποποιητική δήλωση της ίδιας φορολογικής περιόδου. Ο φορολογούμενος ενημερώνεται με εισερχόμενο μήνυμα στο Taxisnet για τη δημιουργία του αιτήματος. Για φορολογικές περιόδους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018 τα αιτήματα θα συνεχίζονται να υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ.

ΠΗΓΗ: Τα Νεα


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video