ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

25 χρόνια Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού

25 χρόνια Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού

Στο αύλειο αμφιθέατρο του ανακαινισθέντος περίτεχνου ιστορικού νεοκλασικού του 1899, επί της οδού Μουσών 37 στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου εδρεύει το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, έλαβε χώρα η εορταστική εκδήλωση για τα 25 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος (1993 – 2018).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος τέλεσε και την Ακολουθία του Αγιασμού, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου και τον Διάκονο, ενώ παρέστησαν, πέραν των μελών, συνεργατών και φίλων του Ιδρύματος, ο Δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ενώσεως Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, η Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος κα Ιουλία Μπίλλη, Καθηγητές Πανεπιστημίου και Φοιτητές, καθώς και εκπρόσωποι των αδελφοποιημένων με το Ι.Ε.Θ.Π. σωματείων, «Οι Φίλοι της Παράδοσης» και «Το Κέντρο Ιστορικών Μελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου».

Το νεοκλασικό του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού φέρει την ονομασία «Μέλαθρον Αναστασίου – Ιουλίας Μπίλλη», εις τιμήν και ευγνωμοσύνη του ζεύγους Αναστασίου και Ιουλίας Μπίλλη, Μεγάλων Ευεργετών της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης και χορηγών στην ανακαίνισή του.

Το Ίδρυμα από το έτος της Ιδρύσεώς του είναι φωλιά επιστήμης και πολιτισμού, φυτώριο Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Φοιτητών και νέων ερευνητών σε θέματα ιστορίας, εθνικής και θρησκευτικής, και πολιτισμού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μικράς Ασίας και ευρύτερα της «καθ’ ημάς Ανατολής».

Οι παριστάμενοι στην εορταστική εκδήλωση ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, στην επίκαιρη φωτογραφική έκθεση «Μητροπολίτες και Επίσκοποι της Μακεδονίας 1912 – 1913» και ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα της 25ετίας.

Να σημειώσουμε ότι στο νεοκλασικό του Ιδρύματος, φυλάσσονται τρεις ηφαίστειες εικόνες προς αγιασμό των Μελών και των Φοιτητών, της Παναγίας Άξιον Εστί, της Φοβεράς Προστασίας και του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου.

Επίσης, αφού αντηλλάγησαν προσφωνήσεις μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων και του Προέδρου του Ιδρύματος - Καθηγητού Πανεπιστημίου κ. Αθανασίου Καραθανάση και του Διευθύνοντος Συμβούλου – Καθηγητού Πανεπιστημίου κ. Αθανασίου Αγγελοπούλου, απονεμήθηκαν πλακέτες τιμής στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, στον Δήμαρχο κ. Κυρίζογλου, στην κα Ιουλία Μπίλλη και στην ιστορικό Αρχαιολόγο – Επόπτη του Νεοκλασικού Ξ. Δουμπουλάκη.

Η τελευταία, προ της καλοκαιρινής παύσης, Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, αποφάσισε ομοφώνως να τιμήσει και άλλους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, οι οποίοι συνέβαλλαν και ενίσχυσαν την ανακαίνιση του Ιδρύματος, με πρώτο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, καθώς και τον Ιδιοκτήτη του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου www.romfea.gr κ. Αιμίλιο Πολυγένη, για την διακονία του στην εκκλησιαστική ενημέρωση και την προβολή και ανάδειξη του έργου της Εκκλησίας.

Καλό Δεκαπενταύγουστο!

Romfea.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video