Σήμερα είναι μέρα για ένα νηστίσιμο λαχανόρυζο:
Υλικά:
Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και το αλάτι και σιγοβράζουμε για μισή ώρα σε μέτρια προς σιγανή φωτιά.
Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι, αφού το ξεπλύνουμε καλά, την ντομάτα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι και ρίχνουμε στο τέλος το χυμό λεμονιού.
Υλικά:
- 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε κομμάτια
- 4 κρεμμυδάκια ξερά
- 250 γραμμ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο (γίνεται και αλάδωτο)
- 2 κουταλ. σούπας χυμό ντομάτας
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- Κόκκινο γλυκό πιπέρι, μαυροπίπερο, αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε το λάχανο και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα ρίχνουμε και το λάχανο με το υπόλοιπο λάδι.Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και το αλάτι και σιγοβράζουμε για μισή ώρα σε μέτρια προς σιγανή φωτιά.
Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι, αφού το ξεπλύνουμε καλά, την ντομάτα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι και ρίχνουμε στο τέλος το χυμό λεμονιού.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου