ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Piano Day 2018 Thessaloniki στο ΜΜΣΤ

Piano Day 2018 Thessaloniki στο ΜΜΣΤ

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, η Grey Ensemble και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Ημέρα του Πιάνου και διοργανώνουν το Piano Day 2018 Thessaloniki!

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 19.30.
Επιπλεόν, την ίδια ημέρα στις 17.00 θα οργανωθεί καλλιτεχνικό σεμινάριο με θέμα τον αυτοσχεδιασμό και live-looping, με τον Γιώργο Κατσάνο και Γιώργο Παρίση.

// Piano Day 2018 Thessaloniki (www.pianoday.org) //
Η ιδέα του Piano Day ξεκίνησε από τον Πιανίστα, Συνθέτη και Παραγωγό Nils Frahm (nilsfrahm.com) και έχει πάρει τη μορφή μιας παγκόσμιας εκδήλωσης εορτασμού του πιάνου, γιορτάζοντας στην 88η μέρα του χρόνου, όσα και τα πλήκτρα του Πιάνου! Όπως λέει και ο ίδιος ο Nils: «Γιατί ο κόσμος χρειάζεται μια παγκόσμια ημέρα; Για πολλούς λόγους. Αλλά κυρίως, γιατί δεν βλάπτει κανέναν να εορταστεί το πιάνο και ότι σχετικό με αυτό: Καλλιτέχνες, Συνθέτες, Κατασκευαστές Πιάνου, Χορδιστές, Μεταφορείς και πάνω απ' όλα ο ακροατής!»

Σκοπός του Piano Day είναι δημιουργήσει μια πλατφόρμα για δράσεις σχετικές με το πιάνο και να αναδείξει τις μουσικές διαστάσεις και τη διαχρονική χαρά του παιξίματος του Πιάνου, ως σολιστικό, συνοδευτικό και πειραματικό όργανο!

Στο Piano Day 2018 θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε από την Αθήνα το ντουέτο Eos Music Group (Γιώργος Κατσάνος & Τάσος Φωτίου), ένα από τα πλέον διαχρονικά σχήματα της χώρας μας στον χώρο της πειραματικής και ηλεκτρονικής τζαζ σκηνής.

Ο grey paris solo & Special Guests (Γιώργος Παρίσης, Kasia Borek και άλλοι) θα παρουσιάσει νέο ηλεκτροακουστικό υλικό σε solo έκδοση και θα αυτοσχεδιάσει επί σκηνής με καλούς φίλους. Η εκδήλωση θα ανοίξει με τη δράση Project 5-7-5 (Ειρήνη Τηνιάκου & Γιώργος Κατσάνος), περιλαμβάνοντας minimal συνθέσεις επηρεασμένες από την αισθητική των Ιαπωνικών ποιημάτων χαϊκού. Αναλυτικές πληροφορίες για τις καλλιτεχνικές δράσει και τους συντελεστές, ακολουθεί παρακάτω:

// Eos Music Group //
Με αφορμή το ομότιτλο μουσικό θέμα Νo borders από το Άλμπουμ Μusica Μecanica οι “Eos” Γιώργος Κατσάνος, Τάσος Φωτίου περιηγούνται σε ένα τοπίο χωρίς σύνορα , χωρίς γραμμές χωρίς μέτρο, ακροβατούν ανάμεσα στο άλλοτε και στο τώρα καταδύονται στην άβυσσο του ασυνείδητου, συνδιαλέγονται με το ρυθμό και τη μελωδία, μένουν ακίνητοι ανάμεσα στο θόρυβο και τη σιωπή …. Υπηρετούν την ανάγκη τους για φυγή από την καθημερινότητα σαν ένας πέλεκυς στην επαναληπτικότητα, κάνουν μια χρονομεταφορά στο τώρα κλείνουν τα μάτια παίζουν στο σκοτάδι ανιχνεύοντας το φως.

Ο Γιώργος Κατσάνος, και ο Τάσος Φωτίου, δεξιοτέχνες και πειραματικοί ως ένα οργανικό ντουέτο συνθέτουν το μουσικό σχήμα “EOS”
Η βαθιά φιλία και η μακρόχρονη σχέση που τους ενώνει αποτυπώνει ένα μεστό ήχο πλούσιο σε συναισθήματα και γεμάτο ειλικρίνεια χωρίς να χάνει σε αυθορμητισμό και παιδικότητα.

Ξεκίνησαν να παίζουν μαζί το 1995 πειραματιζόμενοι σε νέους ήχους και πρωτότυπες συνθέσεις αναζητώντας προσωπική ταυτότητα. Το 2000 ιδρύουν το μουσικό σχήμα ΕΟS και ηχογραφούν το δίσκο Musica Mecanica. Το 2006 τους βρίσκει μαζί στο μουσικό σχήμα Αpodrasi ηχογραφώντας το Dialogue.

Συνεχίζοντας την παράδοση και τις τεχνοτροπίες που τους αφήνει το ΕΟS, τα τελευταία ηχογραφούν και παίζουν ζωντανά ως ντουέτο και ως σόλο καλλιτέχνες, χρόνια γραφούν μουσική για τον κινηματογράφο και μουσική για το θέατρο.

George Katsanos: Πιανο, synthesizer, live-electronics
Tasos Fotiou: Πνευστά, ιδιόφωνα, live-electronics

https://ift.tt/2IcLpMa
https://youtu.be/3iS8vx-mJ-8

// grey paris solo & Special Guests //
Oι κινηματογραφικοί́ grey paris είναι ένα ανερχόμενο ηλεκτροακουστικό τζαζ τρίο, με βάση το Βερολίνο. οι τρόποι δημιουργίας του τρίο πηγάζουν από ημι-σουρεαλιστικά νοητικά τοπία, που μετατρέπονται σε μουσική, άλλοτε υπό μελωδική μορφή και άλλοτε ως κοινωνικό πείραμα. Tο τρίο επιλέγει περιστασιακά τη δυσφορία μέσω μη αναμενόμενων αλλαγών μέτρου, ρυθμικών μετατροπών ή πειραματικών ηχητικών υφών. Συνυφασμένη με έντονα συναισθηματικές πιανιστικές συνθέσεις, η μουσική δημιουργεί ένα ευαίσθητο ψυχοχώρο που κινεί το σώμα φυσικά.

Tο τρίο σχηματίστηκε άμεσα και αυθόρμητα, όταν ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος Παρίσης, μετά από παύση τεσσάρων χρόνων από τη μουσική, έφερε ξανά ένα πιάνο στη Ζωή του. Καθώς ο τυμπανιστής και κατασκευαστής πιάνων Άριαν Στέχερτ καλέστηκε να επισκευάσει το νέο αποκτημένο πιάνο, μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκαν οι δυο τους ήδη να συνθέτουν πυρετωδώς τη μουσική, που συντέλεσε το υλικό του πρώτου τους EP “Now is the moment”. Μετά την πρόσφατη προσθήκη του μπασίστα Μαρκ Μπρόιμερ, με πολυετή πείρα σε μεγάλη γκάμα ήχων, το έφτασε το κατάλληλο μομέντουμ και το τρίο έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει την προσοχή του Βερολίνου και της υπόλοιπης χώρας.

Yiorgos Parisis: Πιάνο, ηλεκτρακουστικά, live-looping
Kasia Borek: Ερμηνεία

greyparis.eu
https://youtu.be/MJPe7gt60GE
https://ift.tt/2GShtp7

// Project 5-7-5 //
Ο Γιώργος Κατσάνος είναι πιανίστας, πολυοργανίστας και συνθέτης. Έχει δημιουργήσει τρία προσωπικά άλμπουμ („Blur 2007“, „Rusty Memories“,2012, „Cocoon“ 2017). Με την μουσική του δημιουργεί μινιμαλιστικούς ηχητικούς χώρους, πολλές φορές ακροβατώντας ανάμεσα στην απόλυτη σιωπή, την επανάληψη, και κυρίως την ''γλυπτική'' αναδόμηση του ήχου.��Το project 5-7-5 περιλαμβάνει συνθέσεις που βασίζονται στην χρήση πληκτροφόρων οργάνων και κινούνται σε ambient και minimal ηχοτοπία επηρεασμένα από την αισθητική των Ιαπωνικών ποιημάτων χαϊκού.

Γιώργος Κατσάνος: πιάνο, vibrandoneon, sampler, ιδιόφωνα κρουστά, wave drum.
Ειρήνη Τηνιακού: synthesizers, glass harp.

https://www.youtube.com/watch?v=krH6Y2K3vXw

// Grey Ensemble //
Οι Grey Ensemble είναι μια κολλεκτίβα, που δημιουργήθηκε το 2018, ως δεσμός μεταξύ Βερολίνο και Θεσσαλονίκης, με σκοπό την προώθηση και την κοινωνικοποίηση της τέχνης. Οι Grey Ensemble στοχεύουν στην διαδραστικότητα μεταξύ των τεχνών και των ανθρώπων και πιστεύουν ότι ο σύγχρονος κοινωνικός χώρος μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί βιώσιμα μόνο μέσα από τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη!


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video