ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μεγαλύτερη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων ζήτησε ο Μπουτάρης από τον Τσίπρα

Μεγαλύτερη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων ζήτησε ο Μπουτάρης από τον Τσίπρα

«Εμείς ξέρουμε πού χωλαίνουμε και πού έχουμε ελλείψεις. Όχι η κεντρική κυβέρνηση», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας.


Ο κ.Μπουτάρης στάθηκε στις θεσμικές αλλαγές που είναι απαραίτητες να γίνουν από την κυβέρνηση και πρέπει να αφορούν «μεγαλύτερη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, δυνατότητα αξιοποίησης δημόσιων εκτάσεων και κτηρίων μέσα στα όριά τους που μένουν αναξιοποίητα και πραγματική Μητροπολιτική Διοίκηση».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως «αρκετές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών είναι σε σωστή κατεύθυνση. Πρέπει όμως απαραιτήτως να συμπληρωθούν με τις απαραίτητες και μεγάλες θεσμικές τομές. Για να αποκτήσουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που να σέβεται το όνομα και το ρόλο της. Για να μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας».

Εμφανίστηκε ικανοποιημένος διότι «επιβεβαιώθηκε ότι οι πόροι που θα κατευθυνθούν στους δήμους το 2018, θα είναι για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης ελαφρώς αυξημένοι. Έχουμε φυσικά πολύ δρόμο να διανύσουμε για να επανέλθουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά κάτι είναι κι αυτό».

Για το νέο εκλογικό σύστημα, είπε χαρακτηριστικά πως η δημοτική του παράταξη, η «Πρωτοβουλία», είναι «από τις λίγες που έχουν στη ιδιοσυστασία τους την πολυμορφία, το διάλογο και τη συναινετική διάθεση. Ένας αναλογικότερος εκλογικός νόμος ευνοεί τέτοιου είδους παρατάξεις. Παρατάξεις που μπορούν να συνάψουν συμμαχίες. Πρέπει σταδιακά να καλλιεργήσουμε μια περισσότερο συναινετική πολιτική κουλτούρα. Και ένας αναλογικότερος εκλογικός νόμος, θα μας βοηθήσει ελπίζω, να ωριμάσουμε και να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Μπουτάρης δεν παρέλειψε να κάνει κριτική στις κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών.
«Η ανασφάλειά μου πηγάζει από την προηγούμενη εμπειρία μου: από την εμπειρία όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας, ανεξάρτητα από το ποια κόμματα τις αποτελούσαν. Φαίνεται πως παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες των κομμάτων, οι κυβερνήσεις γίνονται φοβικές όταν διαχειρίζονται την εξουσία. Φοβούνται μήπως χάσουν κάποιο κομμάτι διαχείρισής της. Δεν εξηγείται αλλιώς».

Πηγή ΑΠΕ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video