ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ιστορική μέρα για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Ι.Μ. Ναϊρόμπης

Ιστορική μέρα για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Ι.Μ. Ναϊρόμπης

Όπως ανακοινώθηκε πριν μερικές βδομάδες, έφθασε στην Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή έμπειρος αγιογράφος και συντηρητής εικόνων από το Νέο Βάλαμο της Φινλανδίας.

Ο καθηγητής Antii (Ανδρέας) Nazmala, για δεύτερη χρονιά, ήρθε να διδάξει τους ταλαντούχους ιεροσπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα.

Από πολύ νωρίς ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος τέλεσε τη θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Σχολής.

Με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησαν επίσης ιερείς που κι αυτοί παρακολούθησαν τα μαθήματα (δύο τουλάχιστον) και οι άλλοι καθηγητές της Πατριαρχικής Σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος, σε σύντομο αλλά περιεκτικό κήρυγμά του, κάλεσε όλους ν’ αγαπήσουν τον Χριστό μ’ όλη τη δύναμη της ψυχής του για να μπορέσουν στο τέλος να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια, ώστε ν’ αντισταθούν στους πειρασμούς, τις ανθρώπινες αδυναμίες και τους πειρασμούς.

Στη συνέχεια, στον χώρο της τραπεζαρίας της Πατριαρχικής Σχολής, έγινε ειδική τελετή αποφοίτησης των ιεροσπουδαστών που παρακολούθησαν επιτυχώς τα μαθήματα.

Ο κάθε ιεροσπουδαστής έλαβε πιστοποιητικό παρακολούθησης των μαθημάτων αγιογραφίας.

Μίλησαν εκπρόσωπος των ιεροσπουδαστών, ο καθηγητής της αγιογραφίας, ο συντονιστής καθηγητής π. Ευάγγελος και τέλος ο Σεβασμιώτατος.

Ευχαρίστησε τη Φινλαδική Εκκλησία για την προθυμία τους να συμβάλλουν με τον τρόπο αυτό στην προαγωγή του έργου της εξωτερικής ιεραποστολής.

Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης προς τον καθηγητή που έκανε τον κόπο να έλθει από τη Φινλανδία και να διδάξει το μάθημα της αγιογραφίας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε στη συνέχεια και σχολίασε την ωραιότητα της τέχνης της αγιογραφίας, τη θεολογία των εικόνων, την αισθητική, τη λειτουργική επίσης σημασία τους αλλά και τη θαυματουργική τους αξία.

Επέδωσε στον κάθε ιεροσπουδαστή το πιστοποιητικό παρακολούθησης και ανακοίνωσε ότι σύντομα στον χώρο της Πατραρχικής Σχολής θα λειτουργή Σχολή αγιογραφίας.

Ακολούθησε πλούσιο εορταστικό γεύμα. Στη συνέχεια ο Σεβσμιώτατος δέχθηκε τις Ορθόδοξες γυναίκες μιας περιφέρειας στον ιερό ναό της Σχολής.

Ευχαρίστησε τις γυναίκες για τη μεγάλη τους συμβολή και παρουσία στον χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τόνισε ιδιαίτερα τον σημαντικό τους ρόλο στη γενική πρόοδο και ανάπτυξη της Ορθοδοξίας με τις συχνές και πολύτιμες δραστηριότητές τους.

Αργά το απόγευμα παρακολούθησε αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στην ομάδα της Ορθόδοξης Νεολαίας και των φυλάκων της δύναμης των φυλακών.

Αναδείχθηκε νικήτρια η ομάδα της Ορθόδοξης

Νεολαίας και ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους ποδοσφαιριστές, εκφράζοντας την ευαρέσκεια της Εκκλησίας και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να τους στηρίζει.

Τέλος, παρέστη στο πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που παρουσίασαν οι Ορθόδοξες γυναίκες στο εστιατόριο του Διδασκαλικού Κολλεγίου.

Romfea.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video