ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κριθαράκι με χταπόδι

Μια σπέσιαλ καλοκαιρινή συνταγή:

Υλικά
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 350 γρ κριθαράκι
  • Ξύδι καλής ποιότητας
  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ
  • 1 μικρή συσκευασία πελτέ
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο κατά βούληση (τουλάχιστον 5-6 κ.σ)
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι.(Κανονικά δεν πρέπει) Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο το αφήνουμε να ξεπαγώσει τελείως. Στραγίζουμε πολύ καλά και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας για να φύγουν όλα τα υγρά.
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα σκέτο. Χωρίς νερό ή λιπαρή ουσία. Το δουλεύουμε με ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να σοταριστεί καλά από όλες τις πλευρές. Δεν πειράζει αν κολλήσει λίγο στον πάτο. Αυτό το κάνουμε μέχρι να κοκκινίσει.
Έπειτα, σβήνουμε με το ξύδι. Τόσο ώστε να το καλύψει μέχρι τη μέση.
Το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με σκεπασμένο το καπάκι για 10- 15 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Επίσης, καθαρίζουμε το σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε.
Όταν το χταπόδι έχει πιει τα υγρά του το βάζουμε σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα τοποθετούμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά από 1-2 λεπτά το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
Όσο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, κόβουμε σε μπουκίτσες το χταπόδι.
Όταν έχουμε σοτάρει τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, βάζουμε τον πελτέ, το αφήνουμε να κάψει λίγο (ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα) και μετά σβήνουμε με την ντομάτα. Τοποθετούμε το χταπόδι, βραστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 20 λεπτά - ανάλογα το μέγεθος). Η σαλτσούλα μας θέλουμε να είναι μπόλικη οπότε βάζουμε αρκετό νεράκι.
Τώρα βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ταυτόχρονα όμως προσέχουμε να είναι al dente. Σουρώνουμε, ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Δοκιμάζουμε το χταπόδι, αν είναι έτοιμο προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι (αν χρειάζεται) και βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στην κατσαρόλα που έχουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα. Με αυτό τον τρόπο το κριθαράκι θα απορροφήσει τη νόστιμη σαλτσούλα χωρίς να λασπώσει. Έτσι μπορείτε να φάτε το νόστιμο αυτό φαγάκι και την επόμενη μέρα .
Τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι, πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video