ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σνίτσελ με τηγανιτές πατάτες

Παραδοσιακό πιάτο της αυστριακής κουζίνας

Υλικά για 4 άτομα
  • 4 μοσχαρίσια σνίτσελ, 200γρ. περίπου το καθένα
  • 1 κιλό πατάτες, μέτριου ή μικρού μεγέθους
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα
  • 2 αβγά χτυπημένα σε ομελέτα
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Κόβετε τις πατάτες στη μέση και έπειτα στο σχήμα που επιθυμείτε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Πασπαλίζετε στη συνέχεια με αλάτι.
Ετοιμάζετε τα σνίτσελ. Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ ενδιάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης ή αντικολλητικό χαρτί και τα χτυπάτε με ένα πλάστη για να λεπτύνουν και να απλώσουν.
Αφαιρείτε τη μεμβράνη και αλατοπιπερώνετε καλά όλα τα κομμάτια. Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα φαρδύ μπολ τα χτυπημένα αβγά.
Περνάτε ένα ένα τα σνίτσελ από το αλεύρι και τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα.
Τα βυθίζετε ένα ένα στα χτυπημένα αβγά και με ένα πιρούνι τα κρατάτε για λίγο πάνω από το μπολ για να στραγγίξουν από το πολύ αβγό.
Τέλος, τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές τους.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο. Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά από την μία πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Γυρίζετε με προσοχή και τηγανίζετε την δεύτερη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αφήνετε τα σνίτσελ σε ένα σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Σερβίρετε αμέσως με τις πατάτες προσθέτοντας τις φέτες λεμονιού και μαρούλι.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video