ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ι. Φωτιάδης: Λύση στα «κόκκινα» δάνεια τώρα για να μην αφανιστούν όλες οι επιχειρήσεις!

«Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στα ‘’κόκκινα’’ τραπεζικά δάνεια αν δεν θέλουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με τον αφανισμό του συνόλου των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών».
Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ιωάννης Φωτιάδης, υποψήφιος πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ένωση Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες» απευθύνοντας χαιρετισμό στην ημερίδα, που διοργάνωσε, στη Θεσσαλονίκη, η Ομάδα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ECR Group).
«Επτά χρόνια έχουν περάσει από την ένταξη της χώρας μας στην ‘’αγκαλιά’’ της τρόικας και των μνημονίων, και η ραχοκοκαλιά της οικονομίας –όπως όλες οι κυβερνήσεις χαρακτήριζαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- λύγισε, υπό το βάρος των υπέρογκων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, του υψηλού ενεργειακού κόστους και των συσσωρευμένων υποχρεώσεων σε ΔΕΚΟ, προμηθευτές και τράπεζες. Υποχρεώσεις που ‘’γεννήθηκαν’’, κυρίως, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς οι φορολογικές και άλλες επιβαρύνσεις δεν ακολούθησαν την πορεία της κατάρρευσης του τζίρου και των κερδών των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτιάδης και πρόσθεσε: «Οι υποχρεώσεις αυτές έχουν μετατραπεί σε ‘’θηλιά’’ για χιλιάδες συναδέλφους μου βιοτέχνες οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση δανείων και άλλων ληξιπρόθεσμων οφειλών όχι γιατί είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά γιατί πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν. Οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τη συνέχιση των επιχειρήσεών τους ρευστοποιώντας περιουσιακά στοιχεία τα οποία, βέβαια, και αυτά τελειώνουν. Άλλοι πάλι, μειώνουν την παραγωγή και το προσωπικό για να παραμείνουν στην αγορά, αλλά δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει αύριο».
Ζήτημα επιβίωσης
Μέσα σε αυτό το κλίμα, υπογράμμισε ο κ. Φωτιάδης, «το θέμα της άμεσης επίλυσης του προβλήματος των ‘’κόκκινων’’ δανείων είναι ζήτημα επιβίωσης για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μονόδρομος για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».
Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΒΕΘ «πρέπει να δοθεί ανάσα στους βιοτέχνες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια βιώνουν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας εξαιτίας της υπερφορολόγησης και της έλλειψης ρευστότητας. Μην ξεχνάμε, μάλιστα, πως σε κάποιους από αυτούς το δημόσιο και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, αλλά και η αυτοδιοίκηση οφείλουν τεράστια ποσά».

Η Ένωση Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες
«Ως Ένωση Βιοτεχνών –Νέοι Ορίζοντες έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι η ‘’μηχανή’’ της ιδιωτικής οικονομίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ‘’να πάρει μπρος’’ όσο δεν λαμβάνονται μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από ληξιπρόθεσμα βάρη που δημιουργήθηκαν, κυρίως, λόγω των μνημονίων, και τα οποία θεωρείται αδύνατο να εξυπηρετηθούν υπό τις σημερινές συνθήκες, καθώς τα εισοδήματα των νοικοκυριών έχουν εξανεμιστεί, οι τζίροι των επιχειρήσεων έχουν καταρρεύσει, η ρευστότητα στην αγορά έχει μηδενιστεί και ο φόροι έχουν εκτιναχθεί στα ύψη», είπε ο κ. Ι. Φωτιάδης ο οποίος αναφέρθηκε και στην αναποτελεσματικότητα του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Μόνο το «κούρεμα» θα δώσει ανάσα
«Δυστυχώς, βλέπουμε πως ο εξωδικαστικός μηχανισμός –στον οποίο είχαν εναποτεθεί πολλές ελπίδες, αλλά εμείς ποτέ δεν πιστέψαμε στην αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου σχεδίου- δεν ‘’περπατάει’’, καθώς μόλις 220 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση μέχρι σήμερα. Και αυτό διότι ο μηχανισμός στον οποίο έχει στηριχτεί η διαδικασία είναι αναποτελεσματικός και άκρως γραφειοκρατικός», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΒΕΘ και πρόσθεσε: «Θεωρούμε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια και θα μπορούσαν να διασωθούν. Επιμένουμε πως η μόνη λύση η οποία μπορεί να δώσει ανάσα στην αγορά είναι το ‘’κούρεμα’’ των οφειλών, όπως ‘’κουρεύτηκαν’’ εισοδήματα, τζίροι και ΑΕΠ. Όσες ρυθμίσεις και αν γίνουν εφόσον δεν προβλέπουν διαγραφή των προσαυξήσεων και ‘’κούρεμα’’ των κόκκινων δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία δεν θα αποδώσουν, καθώς οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καλούνται να πληρώνουν εις το διηνεκές οικονομικές υποχρεώσεις οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τους σημερινούς, αλλά και τους προδοκώμενους τζίρους».

Ο κ. Φωτιάδης υπογράμμισε πως «πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στα ‘’κόκκινα’’ τραπεζικά δάνεια αν δεν θέλουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με τον αφανισμό του συνόλου των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών». Και διαβεβαίωσε πως «εμείς, ως Ένωση Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες, είμαστε αποφασισμένοι, αν μας δώσουν οι συνάδελφοι τη δύναμη στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές για το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, να παλέψουμε για την αλλαγή ρότας στην οικονομική πολιτική που επηρεάζει το επιχειρείν, τις δουλειές μας και τις ζωές των οικογενειών μας».





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video