ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟΥ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ OPHTHALMICA ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Στο πλαίσιο πανελλαδικής ενημερωτικής εκστρατείας για την «άγνωστη» πάθηση


Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής OPHTHALMICA, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του, εγκαινιάζει εκστρατεία ενημέρωσης και αντιμετώπισης του κερατόκωνου στα παιδιά με σύνδρομο Down. Ο κερατόκωνος αποτελεί μια οφθαλμολογική πάθηση που αν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε τύφλωση. Πλήττει έναν στους 500 ανθρώπους στη χώρα μας, με πιο συχνή εμφάνιση (σε ποσοστό 30-60%) στα άτομα με σύνδρομο DOWN.


Για τον σκοπό αυτό το OPHTHALMICA σε συνεργασία με το Σύλλογο DOWN Ελλάδος προχωράει:

Α) Στη διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ ειδικών διαγνωστικών οφθαλμολογικών εξετάσεων για κερατόκωνο σε άτομα με σύνδρομο DOWN.

Β) Στη χειρουργική αντιμετώπιση, χωρίς ιατρική αμοιβή, όσων περιπτώσεων κερατόκωνου σε παιδιά με σύνδρομο Down χρήζουν επέμβασης (με την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι επιστημονικές προϋποθέσεις γι αυτό, π.χ. ηλικιακό εύρος ασθενών 12-19 ετών).


Παράλληλα, το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής OPHTHALMICA, εγκαινίασε τη συνεργασία του με το διεθνές ερευνητικό οργανισμό Light for Sight, το οποίο μεταξύ άλλων εφαρμόζει επαναστατικές θεραπείες για τις παθήσεις του κερατοειδούς και ειδικά του κερατόκωνου, με εξειδίκευση στα άτομα με σύνδρομο Down.

Ο επιστημονικός υπευθυνος του Light for Sight, καθηγητής οφθαλμολογίας των πανεπιστημίων Γενεύης και Λος Άντζελες, κ. Farhad Hafezi βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, επισημοποιώντας με τη παρουσία του τη συνεργασία του με το OPHTHALMICA και την απαρχή της ενημερωτικής εκστρατείας για τον κερατόκωνο στη χώρα μας.

Η εκστρατεία αυτή ξεκίνησε με δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου DOWN, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού. Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Δρ. Μίλτος Μπαλίδης, υπεύθυνος του τμήματος Kερατοειδούς του OPHTHALMICA και ο κ. Hafezi, ενημέρωσαν το κοινό και τα μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδος για τον κερατόκωνο. Αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι παρόλο που ο κερατόκωνος εμφανίζεται σε μεγάλη συχνότητα στα άτομα με σύνδρομο DOWΝ, πολλές φορές μένει αδιάγνωστος σε πρώιμο στάδιο (λόγω έλλειψης προληπτικών ελέγχων), οδηγώντας σε σημαντική μείωση της όρασης. Στη συνέχεια, ο Δρ. Νικόλαος Κοζέης, υπεύθυνος του τμήματος Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού του OPHTHALMICA, αναφέρθηκε και σε άλλες οφθαλμολογικές διαταραχές που μπορεί να παρατηρηθούν στα παιδιά με σύνδρομο Down και πως αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενημέρωση επαγγελματιών υγείας για τις νέες εξελίξεις στον κερατόκωνο, «Κερατόκωνος: Insights & Updates». Την εκδήλωση συντόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ Νικόλαος Γεωργιάδης και συμμετείχαν ως ομιλητές: ο Καθηγητής Οφθαλμολογίας των πανεπιστημίων Γενεύης και Λος Άντζελες Farhad Hafezi, ο επίκουρος καθηγητής Οφθαλμολογίας Κωνσταντίνος Καραμπάτσας και οι χειρουργοί οφθαλμίατροι του OPHTHALMICA Σταυρένια Κουκουλά και Μίλτος Μπαλίδης. Αναπτύχθηκαν θέματα κληρονομικής προδιάθεσης και νέων διαγνωστικών μεθόδων του κερατόκωνου, καθώς και σύγχρονες εξελίξεις στην χειρουργική αντιμετώπισή με την επαναστατική μέθοδο διασύνδεσης κολλαγόνου (Cross Linking-CXL).


ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ & ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ – OPHTHALMICA, www.ophthalmica.gr, Τηλ.:2310263063   E-mail: info@ophthalmica.gr
Πληροφορίες: 6970977500

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video