ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Debate για Θεσσαλονίκη: Τι είπαν Ορφανός, Ταχιάος, Νοτοπούλου στο Open TV

Debate για Θεσσαλονίκη: Τι είπαν Ορφανός, Ταχιάος, Νοτοπούλου στο Open TV

ε τηλεοπτικό debate για το Δήμο Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της πόλης, Γιώργος Ορφανός, Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Ταχιάος. Οι τρεις υποψήφιοι μίλησαν στο Open TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» κι απάντησαν σε ερωτήματα για την καθαριότητα και τα προβλήματα της καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων,  για τις συγκοινωνίες, για την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και για το Σκοπιανό.

Πρώτο ερώτημα για την καθαριότητα και τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών

Ο κύριος Ταχιάος είπε για την καθαριότητα ότι θα πρέπει να μπουν και ιδιώτες. Κι ανέλυσε πώς μπορεί να μπει κι ο ιδιωτικός φορέας σταδιακά. Η κυρία Νοτοπούλου είπε ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο, με ανακύκλωση και τόνισε ότι είναι αντίθετη με την είσοδο των ιδιωτών. Τέλος ο κύριος Ορφανός τόνισε πως χρειάζεται μια καλύτερη διοικητική λειτουργία. Είναι ξεκάθαρη η εικόνα. Να μπουν και οι πολίτες στη μάχη, να γίνει διαχωρισμός στην πηγή των απορριμμάτων, άρα κι ευκολότερη διαχείριση και ανακύκλωση.

ΚΑΝΤΕ CLICK ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το δεύτερο ήταν οι συγκοινωνίες
Η κυρία Νοτοπούλου είπε ότι «κατασπαταλήθηκε το δημόσιο χρήμα, καθώς η Θεσσαλονίκη έγινε μια απέραντη τρύπα από τα έργα του Μετρό» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έκλεισε το θέμα μετρό κι έβαλε σε τάξη το χάος του ΟΑΣΘ». Ως μέτρα αντιμετώπισης μίλησε για «ηλεκτρονικό εισιτήριο και ψηφιοποίηση, καθώς κι ανάληψη ευθυνών του Δήμου» τονίζοντας ότι ο δήμος θα πρέπει να καθαρίσει καταρχάς τις λεωφορειολωρίδες.

Ο κύριος Ορφανός είπε ότι «από τα 7 λεπτά που ήταν ο μ.ο. αναμονής πριν την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ έχουμε φτάσει στα 22 λεπτά μ.ο. Η σκέψη μου είναι για το πώς θα διευκολύνω τη λειτουργία. Να φροντίσουμε να είναι ανοικτοί οι οδικοί άξονες, να γίνει διάνοιξη σε δρόμους, να γίνουν πάρκινγκ και να φτιάξουμε ένα κέντρο, που θα επιταχύνει τις διαδικασίες στα φάναρια σε οδικούς άξονες που έχουν πρόβλημα. Σχέδιό μας είναι οι πολίτες να μην παίρνουν τα αυτοκίνητα στο κέντρο».

Ο κύριος Ταχιάος είπε ότι πιστεύει στην επένδυση στις δημόσιες συγκοινωνίες. «Ακόμα κι αν γίνει το μετρό, θα αυξηθεί το επιβατικό κοινό. Θα πρέπει να γίνει διεθνής διαγωνισμός που θα αναδείξει ποιος θα είναι ο ανάδοχος ή οι ανάδοχοι των δημοσίων συγκοινωνιών».

Το τρίτο ήταν η ασφάλεια
Ο κύριος Ορφανός είπε ότι «είναι προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών. Θα πρέπει η δημοτική αρχή να έχει παρέμβαση στην κεντρική εξουσία, να υπάρχει συνεργασία δημοτικής αστυνομίας κι ΕΛ.ΑΣ. να καθαρίσουμε τα σημεία που έχουν γίνει άβατο. Και βέβαια να συζητήσουμε το θέμα του Πανεπιστημίου, η διαδικασία του ασύλου έχει δημιουργήσει ένα ορμητήριο. Το πρώτο στοιχείο των αρμοδιοτήτων μας, είναι να φωτίσουμε την πόλη, να μπορεί ο καθένας να κυκλοφορήσει χωρίς να φοβάται».

Ο κύριος Ταχιάος είπε ότι «το άσυλο είναι μία απίστευτη σαχλαμάρα, δεν θα πρέπει να συνεχίζεται. Είναι άλλοθι για την αστυνομία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που οδηγεί στην γκετοποίηση του Πανεπιστημίου. Αυτό που χρειάζεται είναι η άμεση επέμβαση της αστυνομίας».

Από την πλευρά της η κυρία Νοτοπούλου τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης ασύλου. «Ζω στην Ροτόντα και βλέπω βελτίωση τα τελευταία τρία χρόνια, έχει ενισχυθεί η αστυνομία. Όμως χρειαζόμαστε και δημοτική αστυνομία».

Για το Σκοπιανό, την Συμφωνία των Πρεσπών και τα μακεδονικά προϊόντα
Ο κύριος Ταχιάος τόνισε είπε πως «πιστεύω ότι είναι υπερτιμημένο το θέμα. Δεν υπάρχει απειλή από καμία πλευρά. Το μόνο που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δημιουργήσει ρήγμα στην αξιωματική αντιπολίτευση και το κατάφερε. Πάντοτε η μεγάλη αγωνία ήταν τι θα γίνει με την ταυτότητα των εμπορικών σημάτων, που έμεινε άλυτο. Δεν είναι προνομιακή για την Ελλάδα η συμφωνία. Το μεγάλο σφάλμα είναι η αποδοχή ότι υπάρχει μια μακεδονική ταυτότητα».

Η κυρία Νοτοπούλου υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας λέγοντας ότι «λειτούργησε εντελώς αντίστροφα η συμφωνία. Πιστεύω ότι είναι επωφελής συμφωνία, άλλοι έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Κάθε ιστορική συμφωνία κρίνεται σε ιστορικό χρόνο, θα κριθεί στο μέλλον».

Τέλος, ο κύριος Ορφανός είπε ότι «είναι απαράδεκτη η συμφωνία με αρνητικά αποτελέσματα. Αφήνει κατάλοιπα για τις επόμενες γενιές. Δώσαμε όνομα, ιθαγένεια, εθνότητα, δεν πήραμε τίποτα. Τα μακεδονικά προϊόντα αμφισβητούνται. Πήγαν στην Κίνα ελληνικά κρασιά και ζήτησαν άδεια από τα Σκόπια για να τα πουλήσουν. Βασική μου σκέψη είναι η ίδρυση ψηφιακού μουσείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, που θα συνδέει εσαεί τη Θεσσαλονίκη με τον Μέγα Αλέξανδρο και οποιαδήποτε αμφισβήτηση παγκόσμια να προσκρούει με την αλήθεια. Και οι πολίτες είναι αντίθετοι σ’ αυτή τη συμφωνία».

 

 

Πηγή:ethnos.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video