ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Zάεφ: "Ο Τσίπρας μου έδωσε Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα για αυτό δέχθηκα Βόρεια Μακεδονία"

Στην αποκάλυψη ότι ο λόγος που συμφώνησε στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία για την ονομασία της ΠΓΔΜ και στο εσωτερικό της χώρας ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε «Mακεδονική ταυτότητα και γλώσσα» προέβη ο Ζόραν Ζάεφ σε τηλεμαχία με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) Κρίστο Μίτσοσκι.

Στην τηλεμαχία, που διεξήχθη την Τρίτη, αλλά λεπτομέρειές της έγιναν γνωστές την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είπε, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεχθεί την πρότασή του για ονομασία «Δημοκρατία του Ίλιντεν» αλλά, όπως εξήγησε, απορρίφθηκε από την ελληνική αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η σχετική συμφωνία.

«Αποφασίσαμε (με τον Τσίπρα) να προχωρήσουμε σε συμφωνία. "Mακεδονική γλώσσα" και "Μακεδονική ταυτότητα" έγιναν αποδεκτές. Ζήτησαν το erga οmnes (έναντι όλων)… Πιστεύω ότι η λύση είναι καλή και για τις δύο πλευρές. Ήταν επιλογή μας το Βόρεια Μακεδονία, γιατί είμαστε το Βόρειο τμήμα».

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε και στο θέμα της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής ταυτότητας» για την οποία είπε ότι «λάμπει στον ΟΗΕ». «Η επιγραφή της "μακεδονικής γλώσσας" και της "μακεδονικής ταυτότητας" λάμπουν στον ΟΗΕ όπου καταχωρίστηκαν χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Η "μακεδονική γλώσσα" είναι η γλώσσα των "Μακεδόνων" στην Αυστραλία, την Αμερική, στον Καναδά, την Ελβετία, τη Γερμανία και κανείς δεν την αμφισβητεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ζόραν Ζάεφ υπερασπίστηκε με θέρμη τη Συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας ότι με αυτήν ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη τν Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ενώ ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί μίας «επιζήμιας» για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας συμφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video