ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αδιανόητη χρήση αστυνομικής βίας: Γάζωσαν 20χρονο ράπερ γιατί… αποκοιμήθηκε στο αυτοκίνητό του

Αδιανόητη χρήση αστυνομικής βίας: Γάζωσαν 20χρονο ράπερ γιατί… αποκοιμήθηκε στο αυτοκίνητό του

Ούτε μια ούτε δυο αλλά 25 (!) σφαίρες έριξαν αστυνομικοί στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ όταν εντόπισαν έναν νεαρό μέσα στο αυτοκίνητό του, στο drive in ενός fast food. Ο 20χρονος ράπερ Γουίλι Μακόι, είχε αποκοιμηθεί μέσα στο αυτοκίνητό του.

Το νέο σοκαριστικό περιστατικό αδιανόητης χρήσης βίας από αστυνομικούς στις ΗΠΑ σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου. Ο 20χρονος ράπερ μόλις είχε τελειώσει την ηχογράφηση όταν θέλησε να πάρει κάτι να φάει από το εστιατόριο Taco Bell στο Βαλέχο, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο. Όμως, αποκοιμήθηκε στο drive in. Σύμφωνα με την οικογένειά του, χωρίς αφορμή, οι αστυνομικοί τον γάζωσαν με 25 σφαίρες.

Τα πυρά των έξι αστυνομικών βρήκαν τον άτυχο ράπερ στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος, το αυτί, το χέρι και τους ώμους. «Τίποτα δεν δικαιολογεί αυτό το επίπεδο χρήσης βίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μπορεί να εξηγήσει γιατί πυροβόλησαν τόσες φορές κάποιον», είπε η Μελίσα Νολντ, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ενήργησαν σαν να βρίσκονταν σε σκοπευτήριο, τόνισε. Η οικογένεια του θύματος κάνει λόγο για ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την αντίδραση των αστυνομικών.

Ο 20χρονος Γουίλι Μακόι, ή αλλιώς Γουίλι Μπο, ονειρευόταν να κάνει καριέρα ως ράπερ. Το μοιραίο βράδυ, είχε μόλις τελειώσει την ηχογράφηση στο σπίτι ενός συγγενούς του και θέλησε να πάρει κάτι να φάει.

Ήταν αργά το βράδυ όταν -κατά την αστυνομία της πόλης- υπάλληλοι του εστιατορίου τηλεφώνησαν και ειδοποίησαν ότι ένα αυτοκίνητο ήταν σταματημένο στο drive in, με τη μηχανή αναμμένη και τον οδηγό να έχει γύρει πάνω στο τιμόνι.

«Φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, οι έξι αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βαλέχο.

Σύμφωνα με τις αρχές, το όπλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο ήταν γεμάτο και από τον σειριακό αριθμό του εξακριβώθηκε ότι είχε κλαπεί στη γειτονική Πολιτεία Όρεγκον.

Η Μαλίσα Νολντ, πρώην στέλεχος των δυνάμεων επιβολής του νόμου, εκτίμησε από την πλευρά της ότι εάν οι αστυνομικοί θεωρούσαν πραγματικά πως απειλούνταν, θα όφειλαν να καλυφθούν πίσω από τα περιπολικά και να χρησιμοποιήσουν τις σειρήνες ή ένα τηλεβόα για να ξυπνήσουν τον νεαρό.

Ο θάνατος του 20χρονου προστίθεται σε μια ατελείωτη σειρά επεισοδίων στα οποία έχουν εμπλακεί αστυνομικοί στις ΗΠΑ. Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που κατηγορείται για ένα τέτοιο περιστατικό η αστυνομία του Βαλέχο. Το 2017 αστυνομικός που υπηρετεί στην πόλη είχε καταγραφεί σε βίντεο να χτυπάει στο πρόσωπο έναν άνδρα πεσμένο κάτω. Πέρυσι, άλλο βίντεο κατέγραψε άλλον αστυνομικό καθώς ξυλοκοπούσε χρησιμοποιώντας φακό έναν άνδρα στον οποίο είχαν περαστεί ήδη χειροπέδες και ήταν ακινητοποιημένος από συνάδελφό του.

 

Πηγή:newsit.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video