ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πώς μπορείτε να μειώσετε τους πόνους στον αυχένα

Πώς μπορείτε να μειώσετε τους πόνους στον αυχένα

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να είναι από τους πιο ενοχλητικούς πόνους.

Κάποιες φορές δεν είναι εύκολη η θεραπεία, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου μια αλλαγή στη στάση του ύπνου μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα.

Ποια είναι λοιπόν η πιο κατάλληλη στάση για τον ύπνο:
Αν κοιμάστε ανάσκελα, καλύτερα να έχετε ένα στρογγυλό μαξιλάρι για τον αυχένα σας και ένα πιο επίπεδο και μαλακό για να στηρίζει το κεφάλι σας. Υπάρχουν ειδικά μαξιλάρια που έχουν ενσωματωμένα στηρίγματα λαιμού με μια εσοχή για να ξεκουράζεται το κεφάλι.

Όμως μπορείτε να φτιάξετε και ένα μόνοι σας, ενσωματόνοντας ένα μικρό μαξιλάρι σε ένα πιο μεγάλο.

Φροντίστε να στηρίζει τον αυχένα σας και να κρατά το κεφάλι σας στην ίδια ευθεία με τη σπονδυλική σας στήλη.

Κάποιες επιπλέον συμβουλές:
Δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε ένα πουπουλένιο μαξιλάρι που προσαρμόζεται στον αυχένα σας. Τα πουπουλένια μαξιλάρια φθείρονται με τον χρόνο, οπότε πρέπει να φροντίζετε να τα ανανεώνετε, γιατί μετά χάνουν τη χρησιμότητά τους.

Μια άλλη εναλλακτική είναι τα παραδοσιακά μαξιλάρια που είναι φτιαγμένα από αφρολέξ το οποίο προσαρμόζεται στην κλίση του αυχένα και του κεφαλιού σας. Πολλά ειδικά μαξιλάρια για τον αυχένα είναι κατασκευασμένα από αφρολέξ.

Οι κατασκευαστές μαξιλαριών από αφρολέξ υποστηρίζουν πως η σύνθεση αυτή του μαξιλαριού βοηθά στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης.

Αποφύγετε τα πολύ φουσκωτά ή σκληρά μαξιλάρια, γιατί μπορεί να προκαλέσουν ένταση στους μυς και το πρωί να σηκωθείτε με πόνους και δυσκινησία.

Αν κοιμάστε στο πλάι, φροντίστε η σπονδυλική σας στήλη να είναι σε ευθεία. Μπορείτε να το καταφέρετε αυτό με το να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι που είναι πιο φουσκωτό κάτω από τον αυχένα σας και κάτω από το κεφάλι σας να βάλετε ένα λιγότερο γεμάτο.

Καλό είναι, άμα υποφέρετε από συχνούς πόνους στον αυχένα, κάθε φορά που οδηγείτε ή ταξιδεύετε, ακόμα και όταν βλέπετε τηλεόραση, να τοποθετείτε ένα ειδικό μαξιλάρι στον αυχένα σας, από αυτά τα κυκλικά που συνιστώνται για τα ταξίδια.

Αν κοιμάστε μπρούμητα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η στάση αυτή επιβαρύνει τη σπονδυλική σας στήλη γιατί την κάνει να καμπυλώνει και παράλληλα κάνει τον αυχένα να είναι γυρισμένος στο πλάι.

Πολύ πιθανό να είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξετε στάση ύπνου από τη στιγμή που έχετε συνηθίσει καθημερινά να κοιμάστε με συγκεκριμένο τρόπο. Όμως θα πρέπει να ξέρετε ότι αξίζει να προσπαθήσετε να αλλάξετε μια συνήθεια που σας κάνει κακό και να επιμείνετε για να ωφελήσετε το μυοσκελετικό σας σύστημα και να απαλλαγείτε από τους πόνους.

Πέρα από τις στάσεις ύπνου
Τα μυοσκελετικά δεν προκύπτουν μόνο από τη στάση του σώματος στον ύπνο, αλλά και από την ίδια την ποιότητα του ύπνου.

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε σε 4.140 υγιή άτομα σε διάστημα ενός έτους, η δυσκολία να αποκοιμηθούν, η συχνή νύστα, ο διακοπτόμενος ύπνος και το πολύ πρωινό ξύπνημα φαίνεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο μυοσκελετικό σύστημα.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η κακή ποιότητα ύπνου δεν αφήνει τους μυς να χαλαρώσουν και να επουλώσουν τις φλεγμονές τους, κάτι που συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video