ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του ΕΔΣΝΑ για την ανάπτυξη δράσεων συλλογής, ανακύκλωσης και ανάκτησης βιοαποβλήτων

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του ΕΔΣΝΑ για την ανάπτυξη δράσεων συλλογής, ανακύκλωσης και ανάκτησης βιοαποβλήτων

Στην καθιέρωσης μίας κρίσιμης δράσης για την υλοποίηση του νέου βιώσιμου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων,

 με έμφαση στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την επανάχρηση, κινείται ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α., σε συνεργασία με τους δήμους.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α., ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής να συμμετάσχει στην πράξη «Ανάπτυξη της διακριτής συλλογής, ανακύκλωσης και ανάκτησης βιοαποβλήτων» κατάρτισε πρόταση δράσεων ενώ η χρηματοδότηση της ύψους 6.250.000 ευρώ εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του.

Η πρόταση του Συνδέσμου, στη βάση των στόχων του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων και του ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής, κατατέθηκε ύστερα από συνεργασία που είχαν η αντιπρόεδρος της Ε.Ε. του Συνδέσμου, Αφροδίτη Μπιζά, το μέλος της Ε.Ε. Σταύρος Ιατρού και ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Γιάννης Δρίβας, με τους νησιωτικούς Δήμους, καθώς και με τους Δήμους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Αναλυτικά η πρόταση αφορά :

• Στην καθιέρωση χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, προς παραγωγή και χρήση περιβαλλοντικά ασφαλών υλικών παραγόμενων από την επεξεργασία τους,

• Στην οργάνωση και σταδιακή προώθηση της κομποστοποίησης στο σπίτι και της επιτόπιας μηχανικής κομποστοποίησης,

• Στην εκτροπή από διάθεση σε χώρο ταφής του βιοαποδομήσιμου κλάσματος των αστικών αποβλήτων,

• Στην αναδιοργάνωση και επέκταση του υφιστάμενου δικτύου χωριστής συλλογής πρασίνων.

 

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 6.250.000 ευρώ και αφορά στα εξής:

 

• Προμήθεια εξοπλισμού (τεμαχιστής κλαδιών - κορμών, φορτωτής τροφοδοσίας, φορτηγά μεταφοράς τεμαχισμένων υλικών) για την συγκρότηση δυο κεντρικών συνεργείων κλαδοτεμαχιστών. Τα συνεργεία θα στελεχωθούν με προσωπικό του Ε.∆.Σ.Ν.Α. και θα είναι διαθέσιμα για την κάλυψη των αναγκών όλων των ∆ήμων της Περιφέρειας.

• Προμήθεια τεσσάρων μικρών κλαδοτεμαχιστών για τις ανάγκες των νησιωτικών ∆ήμων (εκτός Κυθήρων - Αντικυθήρων).

• Προμήθεια εξοπλισμού (κάδοι διαφόρων μεγεθών, απορριμματοφόρα, οχήματα πλύσης κάδων) για την οργάνωση του δικτύου συλλογής - αποκομιδής και μεταφοράς βιοαποβλήτων στη Μ.Ε.ΒΑ. Μαρκοπούλου και αφορά τους τέσσερις ∆ήμους (Μαρκόπουλου, Παιανίας, Σπάτων - Αρτέμιδας και Ραφήνας - Πικερμίου) που συμμετέχουν στο αντίστοιχο project.

• Προμήθεια εξοπλισμού (κάδοι διαφόρων μεγεθών, απορριμματοφόρα, οχήματα πλύσης κάδων) για την οργάνωση του δικτύου συλλογής και μεταφοράς βιοαποβλήτων των νησιωτικών ∆ήμων (εκτός Κυθήρων -Αντικυθήρων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video