ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εκπαιδευτικά προγράμματα και το 2018-19 από τον «Δημόκριτο» για μαθητές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικά προγράμματα και το 2018-19 από τον «Δημόκριτο» για μαθητές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης

Ο «Δημόκριτος», για τέταρτη χρονιά, θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις, που είναι δωρεάν, έχουν σκοπό να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να κατανοήσουν τα φαινόμενα φυσικής και χημείας που κρύβονται πίσω από καθημερινές διαδικασίες και να αγαπήσουν έτσι τις φυσικές επιστήμες και την έρευνα.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις για τους μήνες από Οκτώβριο 2018 έως Μάιο 2019 είναι οι εξής:

 

* Βάσεις Δεδομένων - βάσεις για μια καλύτερη ζωή: Οι μαθητές αντιλαμβάνονται την πολύπλευρη σημασία των συστημάτων βάσεων δεδομένων, μέσα από ένα παιχνίδι με αντίπαλες

8/10/2018 - 27/5/2019, κάθε Δευτέρα, 50 μαθητές Α' - Β' - Γ' Γυμνασίου

Περισσότερες πληροφορίες: https://ift.tt/2OgaLMt

 

* Τα ρομπότ παίζει: Τα παιδιά, με οδηγό μια σύντομη ιστορική αναδρομή της ρομποτικής και παρέα με τα δύο μας ρομπότ, περιηγούνται στον κόσμο των ρομπότ και αλληλεπιδρούν μαζί τους.

02/10/2018 - 28/5/2019, κάθε Τρίτη, 50 μαθητές Ε' - ΣΤ' Δημοτικού

Περισσότερες πληροφορίες: https://ift.tt/2NDZgS5

 

* Αγώνες Mind Pong - Διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή (παράλληλη δράση στα «ρομπότ παίζει» και στις «Βάσεις Δεδομένων»): Οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν μία συσκευή διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή για να κινήσουν εικονικά αντικείμενα με τη σκέψη τους, καθώς και να διαγωνιστούν σε ένα παιχνίδι πινγκ-πονγκ στον υπολογιστή κινώντας τις ρακέτες τους με τη σκέψη.

02/10/2018 - 28/5/2019, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, μαθητές Ε' Δημοτικού - Γυμνάσιο

* Δημόκριτε, ήσουν πολύ μεγάλο άτομο: Τα παιδιά μαθαίνουν -με μικροσκόπια και παίζοντας ένα επιδαπέδιο παιχνίδι- ποιός ήταν ο φιλόσοφος Δημόκριτος, γιατί ένα τόσο σημαντικό ερευνητικό κέντρο πήρε το δικό του όνομα και γιατί έχει μια θέση σαν ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους και επιστήμονες της παγκόσμιας ιστορίας.

03/10/2018 - 29/5/2019, κάθε Τετάρτη, 50 μαθητές Γ' - Δ' Δημοτικού

Περισσότερες πληροφορίες: https://ift.tt/2OgaOI9

* Πρόγραμμα ξεναγήσεων στον Δημόκριτος: Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τους ερευνητές και το έργο τους στους τομείς των θετικών επιστημών, επισκεπτόμενοι και τον μοναδικό επιταχυντή της χώρας μας.

05/10/2018 - 31/5/2019, κάθε Παρασκευή, μαθητές Β' - Γ' Λυκείου

Περισσότερες πληροφορίες: https://ift.tt/2NFf5bf

* Έξυπνοι καλοφαγάδες & παρατηρώντας την Επιστήμη: Η δράση φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τη χημεία χρησιμοποιώντας πραγματικά σύνεργα εργαστηρίου, ενώ μέσα από απλές και διασκεδαστικές δράσεις παρουσιάζει βασικές έννοιες της Βιολογίας και άλλων επιστημών.

07/01/2019 - 30/4/2019, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, 60 παιδιά, μαθητές Ε' - ΣΤ' Δημοτικού

Περισσότερες πληροφορίες: https://ift.tt/2OiDdgZ

* Chem Generation - Χτίζοντας με χημικά μόρια: Η δράση θα φέρει τους μαθητές σε επαφή με τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από πειράματα ανακύκλωσης, ενώ με βιωματική προσέγγιση θα παρουσιάσει τα στοιχεία του Περιοδικού Πίνακα.

Εκκίνηση στα μέσα Οκτωβρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, 60 μαθητές Γ' Γυμνασίου και Α' Λυκείου

Περισσότερες πληροφορίες: https://ift.tt/2NFf7jn

* Ο «Δημόκριτος» πάει στα σχολεία: Εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία της Αττικής κατόπιν ειδικής συνεννόησης.

Για κρατήσεις θέσεων σχολείων και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στο Γραφείο Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» (τηλ.: 210 650 3055) και στη διεύθυνση:

Website: https://ift.tt/2OgaTeV


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video