ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βιταμίνη Ε: Tα οφέλη της για τα μαλλιά και πώς θα εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη

Βιταμίνη Ε: Tα οφέλη της για τα μαλλιά και πώς θα εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη

Η βιταμίνη Ε είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, δηλαδή για την καλύτερη απορρόφησή της από τον οργανισμό πρέπει να συνδυάζεται με κάποια πηγή λιπαρών, όπως το αβοκάντο ή το ελαιόλαδο.

Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε αρκετές τροφές και επίσης είναι διαθέσιμη σε μορφή συμπληρώματος.

Πολλοί πιστεύουν πως η βιταμίνη Ε έχει θετικές επιδράσεις στη υγεία των μαλλιών, αν και ακόμα χρειάζεται να εξεταστούν και άλλα δεδομένα για να υποστηριχθεί με ασφάλεια αυτή η θεωρία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα οφέλη για τα μαλλιά, αλλά και πώς μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψή της.

Τα οφέλη της βιταμίνης Ε για τα μαλλιά
1. Διατηρεί υγιές το τριχωτό της κεφαλής

Η βιταμίνη Ε έχει φυσικά αντιοξειδωτικά, οπότε βοηθά στη διατήρηση της ανάπτυξης της τρίχας. Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες και των ελεύθερων ριζών που προκαλούν την τριχόπτωση και κάνουν την κυτταρική στιβάδα με τους θύλακες της τρίχας να σπάει.

2. Βοηθά στη μείωση της τριχόπτωσης

Σύμφωνα με μαι μικρή έρευνα στην επιθεώρηση Tropical Life Sciences Research, η πρόσληψη βιταμίνης Ε μπορεί να μειώσει τον ρυθμό απώλειας των μαλλιών.

3. Προσδίδει λάμψη στα μαλλιά

Η βιταμίνη Ε μπορεί να ξαναδώσει στα μαλλιά τη χαμένη τους λάμψη λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί από την έκθεση σε χημικές ουσίες ή στις υψηλές θερμοκρασίες. Τα λάδια που περιέχουν βιταμίνη Ε παρέχουν στην τρίχα προστασία εξωτερικά ώστε να γίνουν τα μαλλιά και πάλι λαμπερά.

Πού βρίσκεται η βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε υπάρχει σε συγκεκριμένες τροφές και σε μορφή συμπληρώματος.

Μπορείτε να την εφαρμόσετε στα μαλλιά απευθείας χρησιμοποιώντας σαμπουάν αλλά και conditioners που την έχουν στα συστατικά τους.

Ακόμα, μπορείτε να την προσλαμβάνετε μέσω της τροφής. Τροφές που έχουν βιταμίνη Ε είναι: τα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. σπανάκι), οι σπόροι (π.χ. ηλιόσποροι) και οι ξηροί καρποί (π.χ. αμύγδαλα), τα φυτικά λάδια (π.χ. ηλιέλαιο), ορισμένα δημητριακά, το μπρόκολο και το φιστικοβούτυρο.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, καλό είναι να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας για την αποτελεσματικότητα του συμπληρώματος αλλά και για τις πιθανές του παρενέργειες.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video