Συστατικά
150 γρ. κινόα
500 γρ. νερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. φιστίκι αιγίνης (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα
φέτες λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεπλένουμε την κινόα σε τρεχούμενο νερό αρκετές φορές.
Τη μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κινόα και να απορροφήσει το νερό.
Σουρώνουμε την κινόα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο φιστίκι αιγίνης, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε την ντομάτα στα 4 και αφαιρούμε τα σπόρια της. Ψιλοκόβουμε και τη προσθέτουμε στο μπολ.
(akispetretzikis.com)
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου