ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σπαρτάκ Μόσχας - ΠΑΟΚ 0-0

Σπαρτάκ Μόσχας - ΠΑΟΚ 0-0

Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν σαφής: «Πάμε να κερδίσουμε και όχι να μείνουμε στο αποτέλεσμα της Τούμπας». 

Στην έδρα της Σπαρτάκ, ο ΠΑΟΚ είχε σωρεία ευκαιριών να «σκοτώσει» τον αντίπαλο του και να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στα playoff της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κουβαλώντας το 3-2 από το πρώτο παιχνίδι της Τούμπας.

Το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε ποτέ, παρά το γεγονός ότι από το 30ο λεπτό της αναμέτρησης ο Δικέφαλος έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Λουίς Αντριάνο, αλλά ακόμη και έτσι, σκοπός επετεύχθη με το 0-0.

«Άσφαιρος» αλλά με καρδιά, πάθος και αυταπάρνηση, ο ΠΑΟΚ πέταξε εκτός συνέχειας τους ισχυρούς Ρώσους μέσα στο σπίτι τους και πλέον βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον στόχο της εισόδου στους ομίλους του Champions League.

Το φιλμ του αγώνα:

Το 3-2 του παιχνιδιού της Τούμπας έδινε στον ΠΑΟΚ... θεωρητικά ηρεμία προκειμένου να ακολουθήσει με συγκέντρωση το πλάνο ανάπτυξης του και στην εξέλιξη της αναμέτρησης να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα «έστηνε» στον τοίχο τους γηπεδούχους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στα πρώτα 23 λεπτά του αγώνα, ο ΠΑΟΚ υπέπεσε μόλις σε ένα φάουλ, μεταφέροντας το άγχος και την νευρικότητα στους Ρώσους.

Μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, από την επιμονή του Πέλκα, βγήκε μια σέντρα από τα δεξιά, ωστόσο, οι αμυντικοί της Σπαρτάκ πρόλαβαν να απομακρύνουν προτού μπει στην φάση ο Πρίγιοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σέρβος προσπάθησε με τη σειρά του να απειλήσει, κατεβάζοντας πανέμορφα τη μπάλα και με ένα δυνατό σουτ, θέλησε να νικήσει τον Μαξιμένκο, ο οποίος φώναξε παρών.

Στο 18' ο ΠΑΟΚ έκλεψε ψηλά με στόχο να βγάλει μια ακόμη συνεργασία με τους Πέλκα - Πρίγιοβιτς αλλά η πάσα από τα πόδια του Έλληνα μεσοεπιθετικού με στόχο να φέρει σε θέση τετ α τετ τον Σέρβο, κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Τζίγκια. Όσο περνούσε η ώρα, οι «ασπρόμαυροι» έφερναν σταδιακά το παιχνίδι στα μέτρα τους και είδαν να κινδυνεύουν μόνο από ένα δικό τους λάθος και μια στημένη φάση.

Δοκάρι και αποβολή για την Σπαρτάκ

Συγκεκριμένα, στο 24΄ μια απερισκεψία του Μάτος στα δεξιά, επέφερε φάουλ για την Σπαρτάκ σε επικίνδυνο σημείο. Από την «φαρμακερή» εκτέλεση του Φερνάντο, ο Κάνιας προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη και εν συνεχεία απομακρύνθηκε από την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Στο 30', οι αριθμητικές ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν καθώς οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Λουίς Αντριάνο, ο οποίος βρήκε με αγκωνιά τον Κρέσπο στο πρόσωπο. Ο ρέφερι της αναμέτρησης ενημερώθηκε από τον επόπτη και έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον επιθετικό της Σπαρτάκ.

Ανεπανάληπτη ευκαιρία με Πρίγιοβιτς

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον δείκτη του σκορ στο 0-0, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δικαιούταν κάτι περισσότερο βάσει της εικόνας των δυο ομάδων στο α΄ημίχρονο, ειδικά μετά την απίθανη χαμένη ευκαιρία του Πρίγιοβιτς. Στο 38΄ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ, ο Μαουρίσιο έγινε αποδέκτης της μπάλας και με κεφαλιά - πάσα στον Πρίγιοβιτς από το δεύτερο δοκάρι, δημιούργησε εξαιρετικές συνθήκες για γκολ, ωστόσο, ο Σέρβος ανενόχλητος από την μικρή περιοχή, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα έξω.

Οι πρώτες κινήσεις Καρέρα - Λουτσέσκου

Με την έναρξη του β΄μέρους, οι δύο προπονητές προχώρησαν στις πρώτες κινήσεις τους, με τον Μάσιμο Καρέρα -έχοντας να διαχειριστεί το αριθμητικό μειονέκτημα της ομάδας του- έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ζε Λουίς αντί του Τασάεφ, ο οποίος μετά την αποβολή του Λουίς Αντριάνο, κινούνταν ως φορ. Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θέλησε να ρισκάρει με τον ήδη «κιτρινισμένο» Ελ Καντουρί, περνώντας στην θέση του τον Ουάρντα.

Ένα λεπτό μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού, οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι καθώς στην προσπάθεια του Λημνιού να κάνει το γύρισμα, ο Τζίκια έπεσε για τάκλιν, με τον εξτρέμ του Δικεφάλου να φωνάζει για χέρι, ωστόσο, ο ρέφερι θεώρησε πως η μπάλα βρήκε στα πλευρά του αμυντικού της Σπαρτάκ και έδειξε κόρνερ.

Τριπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ!

Μαουρίσιο και Ζόμπνιν έδειξαν απειλητικές διαθέσεις με σουτ που επιχείρησαν στο 49' και στο 54΄αντίστοιχα αλλά ο ΠΑΟΚ έχει κάθε λόγο να τα βάζει με την τύχη του, ενδεχομένως και με την έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του, μετά την χαμένη τριπλή ευκαιρία που σημείωσε στο 55΄ από μια εξαιρετική έμπνευση του Λημνιού από τα δεξιά. Ο 20χρονος έκανε το γύρισμα, ο Πέλκας δεν έπιασε καλά την μπάλα, ο Μαξιμένκο έδιωξε προ του Πρίγιοβιτς, με τον Ουάρντα να αστοχεί δις από κοντά.

Η Σπαρτάκ απάντησε με Πρόμες και Ζόμπνιν αλλά ο Πασχαλάκης και η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν σε ετοιμότητα και στις δύο επικίνδυνες φάσεις που δημιουργήθηκαν από τους γηπεδούχους. Στο 61΄ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε ακόμη μια σημαντική ευκαιρία στο μπλοκάκι του, χωρίς το επιθυμητό όμως αποτέλεσμα, μετά την εξαιρετική κίνηση από τον Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος είδε τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι μετά το σουτ που επιχείρησε.

Έξω ο Βιεϊρίνια - Μέσα ο Χατσερίδης

Στο 65΄ο Αντελίνο Βιεϊρίνια άφησε το παιχνίδι και το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Κρέσπο να μετατοπίζεται σε ένα ακόμη παιχνίδι στη συγκεκριμένη θέση και τον Εβγέν Χατσερίδη να μπαίνει ως παρτενέρ του Βαρέλα. Στο 78', ο Ρουμάνος τεχνικός έκλεισε τις αλλαγές, επιλέγοντας τον Σάκχοφ αντί του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος είχε φροντίσει να φέρει τον Μαξιμένκο σε εγρήγορση, με τα σουτ που επιχείρησε, αναγκάζοντας τον νεαρό πορτιέρε σε εντυπωσιακές επεμβάσεις, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

6-15 οι τελικές προσπάθειες!

Στο 73΄η στατιστική ανάλυση στις τελικές προσπάθειες έδειχνε ξεκάθαρα... ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός πως από τα μέσα του δευτέρου 45λεπτου η Σπαρτάκ έδειχνε να αναθαρρεί, να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται ιδιαιτέρως απειλητική, εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Δικεφάλου στο χώρο της μεσαίας γραμμής με κινητήριο μοχλό τον Ζόμπνιν.

Στ΄αστέρια πάμε!

Στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι έμοιαζε άναρχο και με άγρια ομορφιά, «σπάζοντας» καρδιές μέχρι και την λήξη του. Το τελευταίο σφύριγμα ωστόσο σκόρπισε ανακούφιση και χαμόγελα στον ΠΑΟΚ και έστειλε εκτός την πανίσχυρη Σπαρτάκ Μόσχας.

Συνθέσεις:

Σπαρτάκ Μόσχας (Μάσιμο Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Τζικία, Κομπάροφ (Μελγχαρέχο 76΄) , Γκλουσακόφ, Φερνάντο (Σαμέντοφ 62΄), Ζόμπνιν, Τασάεφ (Ζε Λουίς 46΄), Λουίζ Αντριάνο, Πρόμες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (Χατσερίδης 65΄), Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (Πέλκας 78΄), Λημνιός, Ελ Καντουρί (Ουάρντα 46΄), Πρίγιοβιτς​

Τα πλάνα των προπονητών:

Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο την Σπαρτάκ ο Μάσιμο Καρέρα, επιλέγοντας τον Αλεξάνταρ Μαξιμένκο κάτω από τα δοκάρια και τους Εσένκο, Ζιγκό, Τζικία και Κομπάροφ ως τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Η τριάδα των χαφ της ρωσικής ομάδας αποτελούνταν από τους Φερνάντο, Ζόμπνιν και Γκλουσακόφ, ενώ οι Τασάεφ, Λουίς Αντριάνο και Κουίνσι Πρόμες αποτέλεσαν την επιθετική τριάδα των Ρώσων.

Από την πλευρά του, ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια ως τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Μαουρίσιο και Κάνιας ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Πέλκα σε ρόλο επιτελικού μέσου και τους Λημνιό-Ελ Καντουρί στα… φτερά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αποτέλεσε την επιθετική αιχμή του Δικεφάλου.

Αυτοί έκριναν το ματς:

Η αποβολή του Λουίς Αντριάνο στο 33ο λεπτό άλλαξε τις ισορροπίες, προσθέτοντας έξτρα πίεση στους παίκτες της Σπαρτάκ. «Σωτήριες» οι επεμβάσεις του Αλεξάνταρ Μαξιμένκο στα σουτ του Πέλκα, κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Το ταμείο του αγώνα:

Ακόμη πιο κοντά στο όνειρο ο ΠΑΟΚ που διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του 3-2 της Τούμπας και με το 0-0 της Μόσχας πανηγύρισε την πρόκριση στα playoff των προκριματικών του Champions League και πλέον περιμένει μία εκ των Φενέρμπαχτσε - Μπενφίκα.

 

 

(sdna.gr)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video