ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με μικρό καλάθι Τραμπ και Πούτιν στη Σύνοδο στο Ελσίνκι

Με μικρό καλάθι Τραμπ και Πούτιν στη Σύνοδο στο Ελσίνκι

Με χαμηλές προσδοκίες προσέρχονται αμφότεροι οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας σήμερα στο Ελσίνκι. Μήνες μετά την εκ του μακρόθεν ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν συναντώνται για την πρώτη τους Σύνοδο Κορυφής χωρίς ατζέντα, με την ελπίδα ίσως μίας συμφωνίας που θα ανοίξει τον δρόμο για τη σταδιακή αποκατάσταση των τεταμένων αμερικανορωσικών σχέσεων.

Η έναρξη των συζητήσεων για τα πυρηνικά και τη Συρία περιλαμβάνονται επίσης στις θετικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτή τη συνάντηση, η οποία ωστόσο είναι περισσότερο  πολιτικό ναρκοπέδιο για τον Τραμπ και πιθανή γεωπολιτική νίκη για τον Ρώσο ομόλογό του, σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές.

Για τον Πούτιν, το γεγονός και μόνο ότι πραγματοποιείται η Σύνοδος σε μία φάση που η Ρωσία είναι ο παρίας για μία μεγάλη μερίδα στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, συνιστά μία γεωπολιτική νίκη, αφού έστω κι έτσι η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει τη Μόσχα σαν μεγάλη δύναμη που πρέπει τα συμφέροντά της να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Και σε κάθε περίπτωση, η Σύνοδος αυτή σηματοδοτεί την αποτυχία των προσπαθειών της Δύσης να απομονώσουν τη Μόσχα.   

EURONEWS
Οι προσδοκίες από τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στο Ελσίνκι
Στον απόηχο των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στις ΗΠΑ σε 12 μέλη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για συμμετοχή στις κυβερνοεπιθέσεις εις βάρος της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ κλήθηκε να ακυρώσει τη συνάντηση στο Ελσίνκι. Δεν το έκανε. Αρκέστηκε να αναφέρει ότι θα θέσει το ζήτημα, έστω και αν – κοινή συνεναίσει – δεν υπάρχει ατζέντα.

«Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι το γεωπολιτικό ρίσκο που παίρνει ο Πούτιν με αυτή τη συνάντηση είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που παίρνει ο Τραμπ», σχολιάζει ο Αντρέι Κορτούνοβ, επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων. «Ο Πούτιν έχει λιγότερα να χάσει – εξηγεί ο Κορτούνοβ - διότι δεν έχει εσωτερική αντιπολίτευση. Απεναντίας, στις ΗΠΑ, τα αμερικανικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσπιστία αυτή τη συνάντηση. Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει έστω μία θετική έκβαση».

Η υπόθεση της δηλητηρίασης των Σκριπάλ με Ναβιτσόκ στη Βρετανία είναι ένα ακόμη θέμα, το οποίο έχει κληθεί να θέσει ο Τραμπ στον Ρώσο ομόλογό του. Πολύ δε περισσότερο μετά το νέο κρούσμα, πριν από δύο εβδομάδες, οπότε ένα ζευγάρι εκτέθηκε στην ίδια νευροπαραλυτική ουσία, με αποτέλεσμα τον θάνατο της γυναίκας.

Τα θέματα που μπορούν και πρέπει να τεθούν στο τραπέζι της Συνόδου είναι σαφώς πολλά. Ο Τραμπ έδωσε μία μόνο γεύση από αυτά κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τη Μέι, την προηγούμενη Παρασκευή.

«θα μιλήσουμε για τη Συρία. Θα μιλήσουμε για άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής», δήλωσε για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι εκείνος θα εστιάσει στα πυρηνικά. 

Η ανορθόδοξη προσέγγιση του Τραμπ ωστόσο σε τέτοιου είδους συζητήσεις καθιστά δύσκολες τις προβλέψεις για την έκβαση της Συνόδου. Στον αέρα μυστηρίου προστίθεται το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες θα μιλήσουν κατ’ ιδίαν, παρουσία μόνο των μεταφραστών τους.

Προδιαθέτοντας ελαφρώς το κλίμα πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος  κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς το FBI – και την έρευνα που διεξάγει για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, το 2016 - για τις κακές διμερείς σχέσεις. «Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ τόσο άσχημες εξαιτίας της βλακείας ετών εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και, τώρα, του κυνηγιού μαγισσών», έγραψε στο Twitter.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video