ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εργάτης καθαριότητας προς Μπουτάρη: Αρνούμαι να παραλάβω βραβείο από ανθρώπους που μας πίνουν το αίμα

Με επιστολή του προς τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, ο εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ποιμενίδης, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο για το οποίο επελέγη ως εθελοντής αιμοδότης και ταυτόχρονα ασκεί σκληρή κριτική για την πολιτική της δημοτικής αρχής.

«Αρνούμαι να παραλάβω «βραβείο» από ανθρώπους που συμφωνούν και υπηρετούν το σημερινό κοινωνικό σύστημα και πολιτική, που σακατεύουν τη ζωή μας και μας πίνουν το αίμα. Πολιτική που όλα αυτά τα χρόνια αντί να κάνει καλύτερο το δημόσιο σύστημα υγείας το διέλυσε», αναφέρει ο κ. Ποιμενίδης στην επιστολή του και καλεί τον δήμαρχο: «Αντί να μας «βραβεύετε»,  φροντίστε να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στον δήμο Θεσ/νίκης, για να έχουμε την υγειά μας και να μπορούμε να δίνουμε αίμα για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Δεν αναφέρομαι αναλυτικά στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που δεν τηρούνται, γιατί τα γνωρίζετε καλά (το πιο απλό θα αναφέρω μόνο: δεν μας παρέχονται ούτε καν τα μέσα ατομικής προστασίας). Όπως γνωρίζετε καλά και για το αίμα που έχει χυθεί από συναδέλφους μου στα δύο θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» και στα υπόλοιπα εργατικά «ατυχήματα» που είναι συχνά στον δήμο Θεσ/νίκης».

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η επιστολή του εργαζόμενου προς τον δήμαρχο Θεσ/νίκης Γ. Μπουτάρη:

Κύριε δήμαρχε,

Με πρόσκλησή σας, με καλέσατε να βραβευτώ, ως εθελοντής αιμοδότης, με το τιμητικό «χάλκινο μετάλλιο» σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου. Η βράβευσή μου θα γινόταν γιατί μέσα στο 2017 έδωσα 10 φορές αιμοπετάλια. Η τελετή εντασσόταν στην εβδομάδα εκδηλώσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη. Δεν παραβρέθηκα στην τελετή αρνούμενος να παραλάβω το «βραβείο» μου για τους εξής λόγους:

α) Δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι σπουδαίο δίνοντας αίμα για συνανθρώπους μου που είχαν ανάγκη.

β) Όλα αυτά τα θεωρώ υποκρισία. Αρνούμαι να παραλάβω «βραβείο» από ανθρώπους που συμφωνούν και υπηρετούν το σημερινό κοινωνικό σύστημα και πολιτική, που σακατεύουν τη ζωή μας και μας πίνουν το αίμα. Πολιτική που όλα αυτά τα χρόνια αντί να κάνει καλύτερο το δημόσιο σύστημα υγείας το διέλυσε.

γ) Ως εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσ/νίκης, γνωρίζω καλά ότι αρκετοί συνάδελφοί μου συμμετέχουν τακτικά σε εθελοντικές αιμοδοσίες. Αντί να μας «βραβεύετε»,  φροντίστε να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στον δήμο Θεσ/νίκης, για να έχουμε την υγειά μας και να μπορούμε να δίνουμε αίμα για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Δεν αναφέρομαι αναλυτικά στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που δεν τηρούνται, γιατί τα γνωρίζετε καλά (το πιο απλό θα αναφέρω μόνο: δεν μας παρέχονται ούτε καν τα μέσα ατομικής προστασίας). Όπως γνωρίζετε καλά και για το αίμα που έχει χυθεί από συναδέλφους μου στα δύο θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» και στα υπόλοιπα εργατικά «ατυχήματα» που είναι συχνά στον δήμο Θεσ/νίκης.

Τέλος, πιστεύω ότι η αλληλεγγύη δεν διδάσκεται σε διάφορες τελετές σε μέγαρα, δεξιώσεις, «παγκόσμιες ημέρες εθελοντή» κ.α. Η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας ξεκινάει από τον τρόπο που λέμε καλημέρα, από την καθημερινή μας στάση και πράξη, από τη βοήθεια που δίνουμε σε ανθρώπους που αγωνίζονται, από το στρατόπεδο που επιλέξαμε να είμαστε στον ταξικό πόλεμο που γίνεται, από την συμμετοχή μας στον αγώνα για να καλυτερέψει η ζωή του εργαζόμενου λαού.



                                                             Ποιμενίδης Παναγιώτης

                                                             
                                                                    22/6/2018


aftodioikisi.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video