ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

DW: Μέρκελ και Πούτιν θα τα ξαναβρούν;

DW: Μέρκελ και Πούτιν θα τα ξαναβρούν;

Όταν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι στο Σότσι, θα έχουν σωρεία προβλημάτων να αντιμετωπίσουν. Οι γερμανορωσικές σχέσεις είναι τόσο περίπλοκες το τελευταίο διάστημα όσο εδώ και καιρό. Το ίδιο ισχύει για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ε.Ε και τη Δύση γενικότερα.

Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μιάμιση ώρα. Χρόνος ενδεχομένως όχι επαρκής. Ένας τρίτος απών, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι εμμέσως αυτός που ασκεί πιέσεις ούτως ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος με την πολιτική του «πρώτα η Αμερική» δεν έχει δηλητηριάσει τις σχέσεις του μόνο με την Μόσχα αλλά και τις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους συμμάχους του.

Η Άγκελα Μέρκελ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζονται από το 2005 και η σχέση τους θεωρείται ψυχρή. Η γερμανική κυβέρνηση είναι οργισμένη με την επίθεση των Ρώσων χάκερ και η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε για περίεργους «υβριδικούς» πολέμους. Ωστόσο υπάρχουν και σημεία σύγκλισης, όπως αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ελπίδες για καλύτερη οικονομική συνεργασία

Όσον αφορά τη βασική διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίαςσε σχέση με την Ουκρανία, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Για τη Γερμανία, η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014 παραβιάζοντας την ευρωπαϊκή ειρήνη ενώ για την Μόσχα επρόκειται για ένα ελεύθερο δημοψήφισμα.

Ένα ακόμα αγκάθι στις σχέσεις των δυο χωρών αποτελεί η κρίση στην Ανατολική Ουκρανία και η δράση των φιλορώσων αυτονομιστών. Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει εκεί τη ζωή τους και για το λόγο αυτό η Γερμανία συνεχίζει να υπερθεματίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Για την Μόσχα πάλι είναι ακατανόητο το γεγονός ότι το Βερολίνο δίνει μεγαλύτερη σημασία στην Ουκρανία αντί στις καλές σχέσεις με τη Ρωσία, η οποία θεωρεί σφαίρες επιρροής τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Από το 2014 έχουν αλλάξει πολλά. Το 2015 το προσφυγικό συγκλόνισε την Ευρώπη. Ο πόλεμος στη Συρία κλιμακώθηκε. Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ. Τα προβλήματα συσσωρεύθηκαν και οι μόνοι τομείς που φαίνονται ανέφελη ανάμεσα στην Γερμανία και τη Ρωσία είναι οι σχέσεις μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων και τα θέματα πολιτισμού.

Τέλος, τα διμερή θέματα οικονομίας και εμπορίου δεν πάνε τόσο καλά και για το λόγο αυτό οι Γερμανοί επιχειρηματίες που συνοδεύουν την Άγκελα Μέρκελ ελπίζουν τώρα ότι θα αμβλυνθούν οι διαφορές και θα καταφέρουν να αποκομίσουν μακροπρόθεσμα οφέλη.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video