ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σκοπιανά ΜΜΕ: «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» η νέα πρόταση για την ΠΓΔΜ

Σκοπιανά ΜΜΕ: «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» η νέα πρόταση για την ΠΓΔΜ

Ένα νέο όνομα κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η πλευρά της ΠΓΔΜ, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί κάνει λόγο πως το νέο όνομα στην ατζέντα της σκοπιανής πλευράς είναι «Republika Ilindenska Makedonija», δηλαδή «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» και η νέα αυτή ονομασία θα ισχύει για όλες τις χρήσεις (erga omnes), σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, επικαλούμενα διπλωματικές πηγές.

Πρόκειται για το έκτο όνομα που βλέπει το φως της δημοσιότητας με τα άλλα πέντε να είναι: «Republika Nova Makedonija/Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας», «Republika Severna Makedonija/Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», «Republika Gorna Makedonija/Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», «Republika Vardarska Makedonija/Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» και «Republika Makedonija (Skopje)/Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)».

Η λέξη «Ilinden» στα ελληνικά σημαίνει η «Ημέρα του Προφήτη Ηλία» και πρόκειται για την ημέρα κατά την οποία το 1903 σημειώθηκε η εξέγερση κατά του οθωμανικού ζυγού στην κωμόπολη Κρούσεβο της ΠΓΔΜ. Μάλιστα, η ημέρα αυτή (2 Αυγούστου με το Ιουλιανό ημερολόγιο) αποτελεί εθνική εορτή στην χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, την νέα πρόταση κατέθεσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, στη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στη Σόφια.

naftemporiki.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video