ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αφράτα ρολά κανέλας

Με υπέροχη γεύση και άρωμα

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύµη
  • 1 φλ. γάλα χλιαρό
  • 2 κουταλιές ξηρή µαγιά
  • 5 ½ φλ. αλεύρι
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. βούτυρο λιωµένο

Για τη γέµιση
  • 1 φλ. µαύρη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 4 κουταλιές βούτυρο λιωµένο

Για το γλάσο
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 6 κουταλιές νερό που κοχλάζει

Εκτέλεση
Βάζετε τη µαγιά σε ένα µπολ και ρίχνετε το γάλα.
Ανακατεύετε µε ένα σύρµα να διαλυθεί η µαγιά και την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Σ’ ένα µπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε.
Βάζετε στον κάδο του µίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη. Χτυπάτε µε το σύρµα του µίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει το µίγµα. Στη συνέχεια, βάζετε το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ακολούθως, προσθέτετε το 1/3 από το µίγµα του αλευριού και όταν ενσωµατωθεί ρίχνετε το ½ µίγµα της µαγιάς.
Προσθέτετε ακόμα λίγο αλεύρι και την υπόλοιπη µαγιά. Ζυµώνετε και τελειώνετε µε το υπόλοιπο αλεύρι.
Σταµατάτε το µίξερ, βάζετε τη ζύµη στον πάγκο εργασίας σας και ζυµώνετε µε τα χέρια ακόµα λίγο.
Τη βάζετε σε ένα µπολ, τη σκεπάζετε και την κρατάτε στην άκρη µέχρι να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και ντύνετε τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού µε διάµετρο 26 εκ. (ή 2 µικρότερα) µε αντικολλητική λαδόκολλα.
Φτιάχνετε τη γέµιση. Σε ένα µπολ αναµιγνύετε τη µαύρη ζάχαρη, την κανέλα και τη γαρίφαλο.
Ανοίγετε τη ζύµη σε ένα µεγάλο λεπτό ορθογώνιο φύλλο µε διαστάσεις 45Χ55 εκ. περίπου. Αλείφετε καλά την επιφάνεια µε το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε µε το µίγµα ζάχαρης - κανέλας.
Τυλίγετε τη ζύµη από την πλατιά πλευρά σε ρολό και την κόβετε σε ροδέλες 4 εκ. Τις τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας 2-3εκ. περιθώριο µεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
Σκεπάζετε το ταψί µε µια πετσέτα και αφήνετε τα cinnamon rolls να φουσκώσουν για 1 ώρα. Στη συνέχεια, τα ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά µέχρι να ροδίσουν.
Στο µεταξύ, ετοιµάζετε το γλάσο. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα µπολ και ρίχνετε κουταλιά - κουταλιά το ζεστό νερό ανακατεύοντας µέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βγάζετε τα ρολάκια κανέλας από το φούρνο και τα περιλούζετε µε το γλάσο. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα µεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video