ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα περισσότερα απειλούμενα θαλάσσια ζώα προβλέπεται ότι θα αφανιστούν λόγω της υπερθέρμανσης έως το 2100

Τα περισσότερα απειλούμενα θαλάσσια ζώα προβλέπεται ότι θα αφανιστούν λόγω της υπερθέρμανσης έως το 2100

Ο ρυθμός εξαφάνισης των προστατευόμενων θαλάσσιων ζώων αναμένεται να αυξηθεί γρήγορα, καθώς τα ζώα δεν θα είναι σε θέση να προσαρμοστούν στις αυξανόμενες θερμοκρασίες των ωκεανών που προκαλούνται από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον πλανήτη ως καταφύγιο για την προστασία της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής, όπως οι πολικές αρκούδες, οι πιγκουίνοι και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, καθώς και από τις επιπτώσεις της αλιείας και άλλων δραστηριοτήτων όπως η εξόρυξη ορυκτών και πετρελαίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ των ΗΠΑ, με τις συνεχιζόμενες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, οι σημερινές προστατευόμενες ζώνες δεν θα έχουν σημασία, διότι μέχρι το 2100, η θέρμανση και η μειωμένη συγκέντρωση οξυγόνου θα καταστήσουν τους θαλάσσιους αυτούς χώρους ακατοίκητους από τα περισσότερα είδη που φιλοξενούν σήμερα.

Πολλά, αν όχι τα περισσότερα από τα ζώα που ζουν σε προστατευόμενα μέρη των ωκεανών του πλανήτη θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μέχρι τα τέλη του αιώνα, σύμφωνα με τη μελέτη. Ήδη πολλά από αυτά τα θαλάσσια είδη έχουν μικρούς πληθυσμούς με χαμηλή γενετική ποικιλότητα.

Σήμερα υπάρχουν 8.236 θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές σε όλο τον κόσμο, καλύπτοντας το 4% της συνολικής επιφάνειας των ωκεανών, των οποίων η μέση θερμοκρασία προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 2,8 βαθμούς Κελσίου έως το 2100.

Οι θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές στην Αρκτική και την Ανταρκτική αναμένεται να υπερθερμανθούν ιδιαίτερα γρήγορα, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολικές αρκούδες και οι πιγκουίνοι είναι μεταξύ των ειδών που απειλούνται περισσότερο.

Η νέα μελέτη απαιτεί δραστικές ενέργειες για τη μείωση των εκπομπών, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή αυτών των περιοχών από την ταχεία υπερθέρμανση του πλανήτη.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video