ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

EΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΠΕΝΤΕΚΑΙΔΕΚΑ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΙΛΚΙΣ / ΠΕΝΤΕΚΑΙΔΕΚΑ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΛΥΑΘΛΟΥΣ ΤΙΜΗΣΩΜΕΝ ΤΙΒΕΡΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΠΑΣΗΣ .....

 

"Πεντεκαίδεκα ἄνδρας πολυάθλους τιμήσωμεν, Τιβεριουπόλεως πάσης, τά ἀρχαία καυχήματα, ὁμού δέ καί προστάτας τοῦ Κιλκίς, τούς σκέποντας λαόν τόν εὐσεβῆ, τόν τιμώντα τήν ἐπέτειον καί ὀστᾶ, αὐτῶν καί ἀναμέλποντα, δόξα τῷ ἐνισχύσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ στεφανώσαντι, δόξα τῶν ἐνεργούντι δί' ὑμῶν, πάσιν ἰάματα".

Και φέτος εορτάσθηκαν με την προσήκουσα λαμπρότητα οι Πολιούχοι και Προστάτες του Κιλκίς εκ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΗΣ ΠΕΝΤΕΚΑΙΔΕΚΑ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΕΣ και με την μεγάλη προσέλευση πιστών οι οποίοι συμμετείχαν στις θρησκευτικές και λατρευτικές εκδηλώσεις.


 

Στον Πανηγυρικό Ορθρο ανήμερα της εορτής το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό των Δεκαπέντε Μαρτύρων (πλησίον του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου) χοροστάτησε ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ κ.κ. ΧΑΡΙΤΩΝ και της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ με συμμετοχή και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων ΣΤΟΒΙΩΝ κ.κ. ΔΑΥΙΔ, ΦΑΝΑΡΙΟΥ κ.κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ καθώς και του ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΛΥΑΝΗΣ & ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ κ.κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.



Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Ιερομαρτύρων σε δρόμους πόλης του Κιλκίς συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, Αγήματος του Στρατού της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ΄΄ΠΟΝΤΟΣ΄΄, σημαιοφόρων σχολείων του Κιλκίς, Πολιτιστικών Συλλόγων και προσκόπων.



Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ευχόμενος ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους Κιλκισιώτες εξήρε τη ζωή και το μαρτυρικό τέλος των Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων ως φωτεινό παράδειγμα για όλους τους Χριστιανούς.









 
Παρέστησαν : οι Βουλευτές του Νομού Θεόδωρος Παραστατίδης και Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Ιωάννης Τσογγίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παύλος Θωμαϊδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Θ. Ανθρακίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς Θ. Βαφειάδης (Δ.Ε. Κρουσσών) και Δ. Τσαντάκης (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης και Διαφάνειας), εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς Αν. Αμανατίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι. 



  

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε την παραμονή (Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015) της εορτής των ΠΕΝΤΕΚΑΙΔΕΚΑ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΩΝ Πολιούχων του Κιλκίς στον ομώνυμο Ιερό Ναό.
 
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στοβίων (και τοποτηρητή της Ι. Μητροπόλεως Στρωμνίτσης) κ. Δαυίδ καθώς και του οικείου Μητροπολίτη, Σεβασμιωτάτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.









 

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video